News

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010
05.12.2013.

Grad Djeda Mraza

Ring...ring...ring...jedan neočekivani telefonski poziv i ostali smo bez riječi.. s druge strane linije je bio glavom i bradom pravi pravcati Djed Mraz.

"Otvaram grad Djeda Mraza" - rekao je - "a na otvorenje dolazi puno male dječice sa svojim željama. Neću moći sve sam, treba mi pomoć. "

Pa tko još može odbiti Djeda Mrazov zahtjev? Uostalom biti član Djedičinih haskija je posebna čast. Da djeci ispunimo što više želja pozvali smo i svoje prijatelje haskije da nam se pridruže, a njihove smo dvonožne za ovu priliku pretvorili u vile i vilenjake.

Tisuće malih dječijih ručica je tapkalo naše krzno, podjelili smo bar milijun osmijeha tu večer..a ako djedici budemo potrebni još koji put, on zna gdje će nas naći.

Više slika možete u galeriji.

vile i djeda.jpgsanta husky.jpg


-----

25.11.2013.

Dvostruki CACIB Zagreb 23. & 24.11.2013.

nina zg.jpg
Inyabu Shamanina - VP, II.
  Zimska međunarodna izložba je oduvijek predstavljala završetak izložbene sezone u Hrvatskoj ali ovog puta je predstavljala i jedan novi početak - debi još jedne Inyine kćeriInyabu Shamanine.

S obzirom da je Inyabu "S" leglo u najmlađem razredu, i da još ne lovimo naslove prvaka nego samo opisnu ocijenu, zbog vježbe smo odlučili prijaviti svaki dan po jednu Inyabu djevojčicu. 

Inyabu Shamanina"Nina" 
se predstavila u subotu, a Inyabu Sooshka Lee "Sooshka" u nedjelju. Obije su bile plasirane kao druge u razredu najmlađih.
sooshka zg.jpg
Inyabu Sooshka Lee, VP, II.
 
Zbog činjenice da su cure u suvlasništvu u drugim gradovima (Crikvenica i Karlovac), jedva sam čekala vikend proveden s njima. Kao što sam i očekivala, djevojke su me oduševile svojom ljepotom i naravi. Potpuno je nevjerojatno koliko podsjećaju na svoje roditelje. U svakoj njihovoj gesti, pogledu i pokretu mogla sam prepoznati jedno od njih.

Jedno je sigurno; "Njihovo vrijeme tek dolazi".

Kraj odličnog vikenda, dodatno su uljepšale dobre vijesti iz Nordic Cluba. Inya i Sooshkanagrađene Nordic Club Membership Award nagradom za godinu 2012/2013

Ova nagrada Nordic Cluba se dodjeljuje na osnovu postignutih izložbenih rezultata u protekloj godini.

Inyabu Sooshka Lee je osvojila 3.mjesto u kategoriji najbolje štene/najmlađi pas Nordic Cluba 2012/2013, a njena majka Inya June of Siberian Lady je osvojila 3.mjesto  u kategotiji najbolji izložbeni pas 2012./2013.

ncma.jpg

S obzirom da je Sooshka sudjelovala na samo 4 izložbe u baby razredu, te da je Inya ove godine rodila i podigla 7 predivnih štenaca, ovi rezultati su iznad svih naših očekivanja.


-----

13.10.2013.

CAC Virovitica 13.10.2013.

Leainyavt.jpg

Nacionalna izložba u Virovitici je ove godine označena s crvenim marekerom i naznakom "obavezno dolazimo". Pitate se zašto? 

Razlog nije bila dobra organizacija prošlogodišnjih izložbi, niti relativna blizina Zagrebu, a niti odlična sutkinja koja nam je sudila pasminu, nego naša Lea. Naime, naša prijateljica/hendlerica Lea Bartoš je tamo upisala fakultet, pa je svoj obiteljski dom u Osijeku zamijenila Viroviticom. Ranijih godina smo svako ljeto provodili kod Lee u Červaru, što smo ove godine zbog raznoraznih situacija koje donosi život morali preskočili. Spojivši ugodno s korisnim, prijavili smo izložbu.

Inya se Lei razveselila kao nikada do sad, pa uhodanoj ekipi nije trebalo dugo da opet počne osvajati titule. 

Sutkinja Nataša Blanuša (HR) dodjelila je Inyi titulu najljepšeg psa pasmine (BOB), a kasnije u BIS programu i drugo mjesto u V FCI grupi (R.BOG).

ViroviticaInya.jpgInya June of Siberian Lady - odličan, I., CAC, BOB, R.BOG!!

Ostatak dana smo proveli u ugodnom društvu Lee i njezinih virovitičkih prijatelja Hrvoja, Mirele i njihovog staforda Ri Rija, a kao šlag na tortu bio je susret s Inyinim sinom Inyabu Saperlotom. Njegova vlasnica Barbara je došla sa svojom obitelji podržati Sapijevu mamicu.


-----

05.10.2013.

7. dobrotvorna utrka pasa i njihovih vlasnika "Nema Predaje"

Na jezeru Bundek, u sklopu proslave Međunarodnog dana zaštite životinja udruga "Futura"organizirala je sedmu po redu utrku pasa i njihovih vlasnika ''Nema predaje''. Kao članovi novoosnovanog Kluba sportskih i zaprežnih pasa Zagreb odlučili smo podržati trku u sastavu; Bojana i DexTihomir i romobil,  a ja sam trčala s Luppom.

Kratki krug od 1.650 metara oko jezera na Bundeku je našem Luppu došao kao "tuning" jutarnje šetnje. Odradio je svoj posao baš kako treba i brzinom munje me odvukao na 2.mjesto, pa smo čak dobili i nagradu - majicu za mene i grickalice za njega. 

nema predaje.jpgluppo i kost.jpg

Na štandovima raznih dobrotvornih udruga kupili smo nekoliko sitnica za napuštene životinje te odigrali njihovu tombolu.  U svakom slučaju bio je to zabavan početak vikenda.

-----

23.09.2013.

18. susret nordijskih pasmina Dunaharaszti 2013

Put u Mađarsku na 18.susret nordijskih pasmina smo dogovorili još na zadnjem susretu prošle godine, a sudeći po oduševljenosti nas i svih prijatelja koje povedemo sa sobom, mislim da će ovi susreti postati naše godišnje odredište. Sve je jasno. Od sada pa na dalje kraj rujna je rezerviran za Dunaharaszti.

Iako smo trebali biti duplo brojniji nego prošle godine, veliki dio ekipe je odustao od puta radi ozljeda ili bolesti, pa je naš tim sačinjavao dio stalne postave;

Nives Medunjanin i Danijel Tomašić s Inyom (Inya June of Siberian Lady - sibirski haski HR 10371 SH) i Luppom (Boo Boo - sibirski haski HR 10316 SH)

Godran Petričić i Nataša Popović s Itom (Discworld Ayita Honehe - sibirski haski HR 10370 SH) i njihovom novom mladom nadom Itinom kćeri Izzy (Discworld Coco Puffs - sibirski haski HR 10450 SH)

te nova ekipa koja je s oduševljenjem obećala ponoviti cijelu avanturu i sljedeće godine;

Bojana Mandić i Dex (Taysa's Voyager - sibirski haski HR 10413 SH), Vera Prica s Honey (Honeybay - sibirski haski HR 10298 SH) i Gamsi (Discworld Onida Miakoda - sibirski haski HR 10388 SH), i obitelj Buzuk s Decom (Kakastavi Elden at Discworld - sibirski haski HR 10412 SH)

trkaca ekipa.jpg

Hrvatski cani cross tim; Bojana& Dex, Nataša & Ita, Danijel & Inya i Nives & Luppo

Inya, Luppo, Ita, Gamsi i Dex su se natjecali u cani cross disciplini a Deco je nastupio na triatlonu (plivanje, trčanje i bicikljiranje). Nakon jutarnjeg nastupa u cani crossu iskušali smo pse i u vuči gume te smo ih uz pomoć našeg domaćina Lacija upregnuli u kolica

nata.jpgggumaboj.jpg        
      Nataša & Ita - 6.mjesto u ženskom cani crossu                      Bojana & Dex - 11.mjesto u ženskom cani crossu

1045028_662656757092527_1684015674_n.jpg561558_662654503759419_99700264_n.jpg

    Danijel & Inya - 6.mjesto u muškom cani crossu                   Nives & Luppo - 8.mjesto u ženskom cani crossu 


Vikend gdje su se okušali u većini disciplina za koje su stvoreni završio je na pseći najbolji mogući način, natjecanjem ; "Tko će prije pojesti hrenovku" u kojem je Inya ovog puta brijlirala ušavši u finale zajedno sa svojim bratom Edom (Indian Legend of Siberian Lady).

I dok smo se mi amaterski zabavljali isprobavajući sa svojim psima što više disciplina, naš domaćin László Domonkos je sa svojim savršeno uvježbanim srebrnim timom na čelu s Inyinim bratom  Edom osvojio drugo mjesto u C1 kategoriji (4 psa u zaprezi).

srebrni1.jpg

Više slika sa 18.susreta nordijskih pasmina možete vidjeti u galeriji.


-----

22.09.2013.

CAC Karlovac 21.09.2013.

In the beginning CAC Karlovac was crossed on our planner.Already 3rd year in seaquence, end of September is reserved for our trip in Hungary on International Sleddog Meeting. After all, the "S" litter puppies age was just a few days less then 6 months, did not go in our favor. Thats meant that puppies will still be in the baby class, and our dear Sooshka already left her cute baby look turning into a beautiful young lady.

But things are not always going in direction that we planned.  Sooshka's young co-owner Ema decided to participate in the Junior handling. Ema and Sooshka live in Karlovac, so where would be a better to debut than in their own hometown.

We made a few phone calls and arange everything. For Sooshka's presentation in we indebted Nikolina Pezelj, and daughters of my colleague Nikolina Šimunec from Bashira kennel promised to show Ema technics of junior handling. Leaving the girls are in good hands, we could peacefully go to your planned route.

Uz krcati raspored u Mađarskoj na trenutak sam se dočepala mobitela nebili vidjela poruku kako su cure prošle. "Sooshka je dobila vrlo prespektivan ali je druga u klasi", pisalo je... "Ema nije plasirana u prvih pet junior hendlera ali je bila dobra". "Hmm"... pomislila sam.. "rezultati koje sam prepostavljala.. Emi je prvi put, a Sooshka je premlada da uđe u razred najmlađih i prestara da bi mogla ozbiljno konkurirati u razredu beba". Duboko sam udahnula i rekla; "Dobro, što je tu je, neka se cure uče"

sooshka i nikolina3.jpg

 

 

 

Tek kad sam došla doma i vidjela slike
 Sooshke koja je doslovno sjala u ringu, te 
čula koliko je Emin debi u junior hendlingu 
zapravo bio dobar, srce mi je bilo na mjestu. 

Djevojke možda nisu stale na postolje, 
ali su se predstavile dostojno glasu 
Inyabu uzgajivačnice.

Cure samo tako nastavite, 
jako sam ponosna na vas!

 

 

      ema i sooshka1.jpg


-----

21.09.2013.

CAC Veles (Makedonija) 21.09.2013.
We received wonderful news from Macedonia.
Inyabu Sunday Django was presented at the national CAC Vales.
He won very promising, and I title
BOB baby.
We received wonderful news from Macedonia.

Inyabu Sunday Django was presented at the national dog show CAC Vales.

He won very promising, I. and
BOB baby title.  djanko vales1.jpg


-----

07.09.2013.

CAC Samobor 07.09.2013.

Yet another show with one of our new hopes from the Inyabu "S" litter - Inyabu Sooshka Lee. With high compliments from the judge, Mr. Franjo Kovacev, our Sooshka won VP1 and BOB baby title.

I'm very proud of my little girl. It is quite a special feeling when you handle the dog that came from your very own kennel. My little princess is growing up to be like her lovely mother Inya!

s1.jpg

s4.jpg


Inyabu Sooshka Lee - VP1, BOB baby


-----

10.08.2013.

10.08.2013. CAC Sinj & CAC Knin

We waited impatiently date of this shows, crossing the days on the calendar, not because of the very exhibition but due to the fact that this day is beginning of our long-awaited vacation. Weekend spent at my grandmother's house and her cooking was something that bring us in Knin from year to year again.

We planned to use this shows like presentation of our new hope, Inyabu Sooshka Lee, one of two beautiful females that we left in co-ownership from our  "S" litter.  Sooshka's co-owners, family Mađar, keept her condition in excellent level, but their living address where in Karlovac, a town located 50 kilometers away from us, so we didn't have time to pay much attention on her ring dressage. 

sooshka 1.jpgsooshka1.jpgSooshka, the liveliest bitch in the litter, our "wild horsie" pleasantly surprised us with her behavior. Without any problem she take a stand position, showed her litlle teeth to a judge and then gracefully walked around the ring. At both shows Sooshka won BOB baby title, but in Sinj she even stood on the podium. Judge Jasna Matejčić (HR) ranked her as 2nd best baby at the show and awarded her with Reserve best in show baby title.

After a long show pause "mother queen" Inya also got her five minutes of fame. In the middle of the summer,  she walked to the ring parading in her full coat. With not one gesture she didn't implied that she gave birth and nursed 7 puppies before only 4 months. Judges, Jasna Matejčić and Srećko Kukić agreed in their opinions, proclaming Inya Best of breed on both shows.

CAC SINJ
judge: Jasna Matejčić (HR)
Inya June of Siberian Lady - exc., I., CAC, Best of Breed
Inyabu Sooshka Lee - VP1, BOB Baby, R.BIS baby


CAC Knin
judge: Srećko Kukić (HR)
Inya June of Siberian Lady - exc., I., CAC, Best of Breed
Inyabu Sooshka Lee - VP1, BOB Baby

  
sooshkapostolje.jpg
Inyabu Sooshka Lee - VP1, BOB baby, R.BIS baby!!!

Inya u sinju1.jpgInya June of Siberian Lady - exc., I., CAC, BOB!


-----

28.07.2013.

4 summer night shows in Split  - year 2013.

Even as the Litter "S" was only in the plans, we over viewed the exhibition calendar for year 2013. in order to see witch exhibit would be first possible for debut of Inyabu puppies in exhibition ring.
"Shows with that little extra," as they call 4 summer night shows in Split were the first in line.

Now we only need to choose wich puppy will break the ice. The decision impose it self. Inyabu Senor Rico Gordito aka Rico is a puppy that stay longest with us, waiting for the show home worth its quality. Although in the stage of "long ears and legs" he attracted attention with his dark almond eyes and a bright silvery color.

For Rico show ring dressage and presentation in Split we indebted Nikolina Pezelj from N & N team. Because our vacation this year starts quite late, Rico and Nikolina went alone on exhibit. Rico journey into the unknown did not present any problem, he quickly found a common language with Nikolina, and their work bring perfect results.

Four different judges; Guy Jeavons (CAN), Gerard Jipping (NL), Claudio de Giuliani (I) and Niksa Lemo (HR) gave Rico four times VP1 & best male baby title, praised his type, body and movement.

Rico BIs3.jpgrico bis2.jpg

A moment with proud tears in our eyes caused Nikolina's phone call in the middle of the night.
"We are third, a third!" - she shouted - "Rico is the third most beautiful baby show!"

On the third night of summer night shows in Split, July 27th 2013., famous judge Dubravka Reicher (HR) give Rico 3rd place in the Baby BIS.

Postolje1.jpgInyabu Senor Rico Gordito - 3rd BIS Baby

After Split night shows, Rico has found his perfect owner. In late August, he will go to distant Thailand, where he will live side by side with his grandfather Hoot (Shadetree's Hollywood Cowboy) like an important part of Setar kennel.


-----

17.05.2013.

Puppies are soon going to their new homes!

Time really flies, the puppies are already 7 weeks old, and soon they will go in their new homes. Although a bit sad, beacuse we will separate soon, we are very happy that we found them beautiful families. Now we can do nothing else, then enjoy to the fullest in the common days that we have left.

nives2.jpgzdjelica.jpg


-----

31.03.2013.

Litter "S" has arrived!


On 31st of March 2013
, our Inya gave birth to 7 little grey and white babies, 4 males and 3 females.

Sire of the litter is USA import, GER CH Smoke'N Ash of the Midnight Sun.

Both parents' eyes are free from all hereditary diseases and have excellent Hip rate HD:A

Litter "S" names theme are the people who were with us during the plans and realization of this exceptional litter. Every puppy got name somehow connected with their godfather or godmother.

More info in puppies section.

For any information or reservations
don't hesitate to contact me

nives.medunjanin@gmail.com

1st day 2.jpg

-----

01.03.2013.

We are expecting puppies at the end of March 2013

more info here

beba1.jpg
Inya June of Siberian Lady - 10 weeks old


-----