Novosti

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010
05.12.2013.

Grad Djeda Mraza

Ring...ring...ring...jedan neočekivani telefonski poziv i ostali smo bez riječi.. s druge strane linije je bio glavom i bradom pravi pravcati Djed Mraz.

"Otvaram grad Djeda Mraza" - rekao je - "a na otvorenje dolazi puno male dječice sa svojim željama. Neću moći sve sam, treba mi pomoć. "

Pa tko još može odbiti Djeda Mrazov zahtjev? Uostalom biti član Djedičinih haskija je posebna čast. Da djeci ispunimo što više želja pozvali smo i svoje prijatelje haskije da nam se pridruže, a njihove smo dvonožne za ovu priliku pretvorili u vile i vilenjake.

Tisuće malih dječijih ručica je tapkalo naše krzno, podjelili smo bar milijun osmijeha tu večer..a ako djedici budemo potrebni još koji put, on zna gdje će nas naći.

Više slika možete u galeriji.

vile i djeda.jpgsanta husky.jpg


-----

25.11.2013.

Dvostruki CACIB Zagreb 23. & 24.11.2013.

nina zg.jpg
Inyabu Shamanina - VP, II.
  Zimska međunarodna izložba je oduvijek predstavljala završetak izložbene sezone u Hrvatskoj ali ovog puta je predstavljala i jedan novi početak - debi još jedne Inyine kćeri Inyabu Shamanine.

S obzirom da je Inyabu "S" leglo u najmlađem razredu, i da još ne lovimo naslove prvaka nego samo opisnu ocijenu, zbog vježbe smo odlučili prijaviti svaki dan po jednu Inyabu djevojčicu. 

Inyabu Shamanina"Nina"
se predstavila u subotu, a Inyabu Sooshka Lee "Sooshka" u nedjelju. Obije su bile plasirane kao druge u razredu najmlađih.
sooshka zg.jpg
Inyabu Sooshka Lee, VP, II.
 
Zbog činjenice da su cure u suvlasništvu u drugim gradovima (Crikvenica i Karlovac), jedva sam čekala vikend proveden s njima. Kao što sam i očekivala, djevojke su me oduševile svojom ljepotom i naravi. Potpuno je nevjerojatno koliko podsjećaju na svoje roditelje. U svakoj njihovoj gesti, pogledu i pokretu mogla sam prepoznati jedno od njih.

Jedno je sigurno; "Njihovo vrijeme tek dolazi".

Kraj odličnog vikenda, dodatno su uljepšale dobre vijesti iz Nordic Cluba. Inya i Sooshka nagrađene Nordic Club Membership Award nagradom za godinu 2012/2013. 

Ova nagrada Nordic Cluba se dodjeljuje na osnovu postignutih izložbenih rezultata u protekloj godini.

Inyabu Sooshka Lee je osvojila 3.mjesto u kategoriji najbolje štene/najmlađi pas Nordic Cluba 2012/2013, a njena majka Inya June of Siberian Lady je osvojila 3.mjesto  u kategotiji najbolji izložbeni pas 2012./2013.

ncma.jpg

S obzirom da je Sooshka sudjelovala na samo 4 izložbe u baby razredu, te da je Inya ove godine rodila i podigla 7 predivnih štenaca, ovi rezultati su iznad svih naših očekivanja.


-----

13.10.2013.

CAC Virovitica 13.10.2013.

Leainyavt.jpg

Nacionalna izložba u Virovitici je ove godine označena s crvenim marekerom i naznakom "obavezno dolazimo". Pitate se zašto? 

Razlog nije bila dobra organizacija prošlogodišnjih izložbi, niti relativna blizina Zagrebu, a niti odlična sutkinja koja nam je sudila pasminu, nego naša Lea. Naime, naša prijateljica/hendlerica Lea Bartoš je tamo upisala fakultet, pa je svoj obiteljski dom u Osijeku zamijenila Viroviticom. Ranijih godina smo svako ljeto provodili kod Lee u Červaru, što smo ove godine zbog raznoraznih situacija koje donosi život morali preskočili. Spojivši ugodno s korisnim, prijavili smo izložbu.

Inya se Lei razveselila kao nikada do sad, pa uhodanoj ekipi nije trebalo dugo da opet počne osvajati titule. 

Sutkinja Nataša Blanuša (HR) dodjelila je Inyi titulu najljepšeg psa pasmine (BOB), a kasnije u BIS programu i drugo mjesto u V FCI grupi (R.BOG).

ViroviticaInya.jpgInya June of Siberian Lady - odličan, I., CAC, BOB, R.BOG!!

Ostatak dana smo proveli u ugodnom društvu Lee i njezinih virovitičkih prijatelja Hrvoja, Mirele i njihovog staforda Ri Rija, a kao šlag na tortu bio je susret s Inyinim sinom Inyabu Saperlotom. Njegova vlasnica Barbara je došla sa svojom obitelji podržati Sapijevu mamicu.


-----

05.10.2013.

7. dobrotvorna utrka pasa i njihovih vlasnika "Nema Predaje"

Na jezeru Bundek, u sklopu proslave Međunarodnog dana zaštite životinja udruga "Futura" organizirala je sedmu po redu utrku pasa i njihovih vlasnika ''Nema predaje''. Kao članovi novoosnovanog Kluba sportskih i zaprežnih pasa Zagreb odlučili smo podržati trku u sastavu;  Bojana i Dex, Tihomir i romobil,  a ja sam trčala s Luppom.

Kratki krug od 1.650 metara oko jezera na Bundeku je našem Luppu došao kao "tuning" jutarnje šetnje. Odradio je svoj posao baš kako treba i brzinom munje me odvukao na 2.mjesto, pa smo čak dobili i nagradu - majicu za mene i grickalice za njega.

nema predaje.jpgluppo i kost.jpg

Na štandovima raznih dobrotvornih udruga kupili smo nekoliko sitnica za napuštene životinje te odigrali njihovu tombolu.  U svakom slučaju bio je to zabavan početak vikenda.

-----

23.09.2013.

18. susret nordijskih pasmina Dunaharaszti 2013

Put u Mađarsku na 18.susret nordijskih pasmina smo dogovorili još na zadnjem susretu prošle godine, a sudeći po oduševljenosti nas i svih prijatelja koje povedemo sa sobom, mislim da će ovi susreti postati naše godišnje odredište. Sve je jasno. Od sada pa na dalje kraj rujna je rezerviran za Dunaharaszti.

Iako smo trebali biti duplo brojniji nego prošle godine, veliki dio ekipe je odustao od puta radi ozljeda ili bolesti, pa je naš tim sačinjavao dio stalne postave;

Nives Medunjanin i Danijel Tomašić s Inyom (Inya June of Siberian Lady - sibirski haski HR 10371 SH) i Luppom (Boo Boo - sibirski haski HR 10316 SH)

Godran Petričić i Nataša Popović s Itom (Discworld Ayita Honehe - sibirski haski HR 10370 SH) i njihovom novom mladom nadom Itinom kćeri Izzy (Discworld Coco Puffs - sibirski haski HR 10450 SH)

te nova ekipa koja je s oduševljenjem obećala ponoviti cijelu avanturu i sljedeće godine;

Bojana Mandić i Dex (Taysa's Voyager - sibirski haski HR 10413 SH), Vera Prica s Honey (Honeybay - sibirski haski HR 10298 SH) i Gamsi (Discworld Onida Miakoda - sibirski haski HR 10388 SH), i obitelj Buzuk s Decom (Kakastavi Elden at Discworld - sibirski haski HR 10412 SH)

trkaca ekipa.jpg

Hrvatski cani cross tim; Bojana& Dex, Nataša & Ita, Danijel & Inya i Nives & Luppo

Inya, Luppo, Ita, Gamsi i Dex su se natjecali u cani cross disciplini a Deco je nastupio na triatlonu (plivanje, trčanje i bicikljiranje). Nakon jutarnjeg nastupa u cani crossu iskušali smo pse i u vuči gume te smo ih uz pomoć našeg domaćina Lacija upregnuli u kolica

nata.jpgggumaboj.jpg        
      Nataša & Ita - 6.mjesto u ženskom cani crossu                      Bojana & Dex - 11.mjesto u ženskom cani crossu

1045028_662656757092527_1684015674_n.jpg561558_662654503759419_99700264_n.jpg

    Danijel & Inya - 6.mjesto u muškom cani crossu                   Nives & Luppo - 8.mjesto u ženskom cani crossu 


Vikend gdje su se okušali u većini disciplina za koje su stvoreni završio je na pseći najbolji mogući način, natjecanjem ; "Tko će prije pojesti hrenovku" u kojem je Inya ovog puta brijlirala ušavši u finale zajedno sa svojim bratom Edom (Indian Legend of Siberian Lady).

I dok smo se mi amaterski zabavljali isprobavajući sa svojim psima što više disciplina, naš domaćin László Domonkos je sa svojim savršeno uvježbanim srebrnim timom na čelu s Inyinim bratom  Edom osvojio drugo mjesto u C1 kategoriji (4 psa u zaprezi).
  srebrni1.jpg

Više slika sa 18.susreta nordijskih pasmina možete vidjeti u galeriji.


-----

22.09.2013.

CAC Karlovac 21.09.2013.

Predzadnji vikend u 9. mjesecu smo još prošle godine rezervirali za posjet Mađarskoj i njihov 18. susret nordijskih vučnih pasa. Uostalom štenci iz "S" legla su na taj datum bili stari taman par dana do 6 mjeseci, te sam smatrala da bi izgledali smiješno u baby razredu s tim dugim nogama pa je CAC Karlovac bio prekrižen na našem planeru.

Ali stvari ne idu uvijek onim smjerom kojim planirate. Sooshkina se mlada suvlasnica Ema gledajući junior hendling u Samoboru odlučila u njemu i iskušati. A gdje bi bilo bolje debitirati nego u vlastitom rodnom gradu. Naime Ema i Sooshka žive u Karlovcu

Napravili smo nekoliko telefonskih pozivai i sve dogovorili. Za Sooshkino predstavljanje u ringu smo zadužili Nikolinu Pezelj, a kćeri moje kolegice Nikoline Šimunec iz Bashira uzgajivačince za pokazivanje osnova junior hendlinga našoj Emi. Ostavivši djevojke u dobrim rukama mogli smo mirne duše otići na svoj planirani put.

Uz krcati raspored u Mađarskoj na trenutak sam se dočepala mobitela nebili vidjela poruku kako su cure prošle. "Sooshka je dobila vrlo prespektivan ali je druga u klasi", pisalo je... "Ema nije plasirana u prvih pet junior hendlera ali je bila dobra". "Hmm"... pomislila sam.. "rezultati koje sam prepostavljala.. Emi je prvi put, a Sooshka je premlada da uđe u razred najmlađih i prestara da bi mogla ozbiljno konkurirati u razredu beba". Duboko sam udahnula i rekla; "Dobro, što je tu je, neka se cure uče"

sooshka i nikolina3.jpg

 

 

 

Tek kad sam došla doma i vidjela slike
 Sooshke koja je doslovno sjala u ringu, te
čula koliko je Emin debi u junior hendlingu
zapravo bio dobar, srce mi je bilo na mjestu. 

Djevojke možda nisu stale na postolje,
ali su se predstavile dostojno glasu
Inyabu uzgajivačnice.

Cure samo tako nastavite,
jako sam ponosna na vas!

 

 

      ema i sooshka1.jpg

-----

21.09.2013.

CAC Veles (Makedonija) 21.09.2013.
Dobili smo divne vijesti iz Makedonije. 

Inyabu Sunday Django je predstavljen na nacionalnoj izložbi CAC Vales.

Osvojio je Vrlo perspektivan, I. te titulu
BOB baby.
  djanko vales1.jpg

-----

07.09.2013.

CAC Samobor 07.09.2013.

Još jedna izložba s jednom od naših novih nada iz Inyabu "S" legla - Inyabu Sooshkom Lee. Uz visoke komplimente suca Franje Kovačeva (HR), Sooshki je dodjeljena titula BOB baby i vrlo perspektivan opis. 
Moram priznati da je posebno dobar osjećaj predstavljati psa koji je došao iz vlastitog uzgoja. Moja mala princeza svakim danom postaje sve ljepša baš kao i njezina majka Inya. Iznimno sam ponosna na nju.

s1.jpg

s4.jpg

 

Inyabu Sooshka Lee - VP1, BOB baby


-----

10.08.2013.

10.08.2013. CAC Sinj & CAC Knin

Datum ovih izložbi smo čekali s nestrpljenjem, križajući dane na kalendaru, ne zbog samih izložbi nego zbog činjenice da nam taj dan počinje dugo očekivani godišnji odmor. Vikend proveden kod bake i domaća kuhinja svake godine nas je iznova dovodio u Knin.

Ove izložbe smo planirali iskoristiti za predstavljanje naše nove nade Inyabu Sooshke Lee, jedne od dviju kujica koje smo ostavili iz "S" legla u aranžmanu suvlasništva. Obitelj Mađar, Sooshkini suvlasnici su doveli mladu damu u odličnu kondiciju ali s obzirom da žive u Karlovcu, gradu udaljenom 50 tak km od nas, na ring dresuru nismo stigli obratiti puno pažnje.

sooshka 1.jpgsooshka1.jpg

 
Inače najživlja ženkica u leglu, naš "divlji konjić" nas je ugodno iznendio svojim ponašanjem u ringu. U stav smo stali bez problema, pokazali zubiće i onda se graciozno prošetali po ringu. Na obije izložbe Sooshka je osvojila titulu BOB baby a u Sinju je stala i na postolje.  Jasna Matejčić (HR) ju je proglasila drugim najljepšim štenetom izložbe dodjelivši joj R.BIS baby titulu.

Nakon duže izložbene stanke i "krajica majka" Inya je dobila svojih pet minuta. Usred ljeta, prošetala se ringom šepureći u svojem punom krznu, te ni jednom gestom nije dala naslutiti da je prije samo 4 mjeseca okotila i othranila 7 štenaca. Oba suca, Jasna Matejčić i Srećko Kukić su se složili u mišljenjima, dodjelivši joj dva puta titulu najljepšeg psa pasmine.

CAC SINJ
sudac: Jasna Matejčić (HR)
Inya June of Siberian Lady - odličan, I., CAC, Best of Breed
Inyabu Sooshka Lee - VP1, BOB Baby, R.BIS baby


CAC Knin
sudac: Srećko Kukić (HR)
Inya June of Siberian Lady - odličan, I., CAC, Best of Breed
Inyabu Sooshka Lee - VP1, BOB Baby

  
sooshkapostolje.jpg
Inyabu Sooshka Lee - VP1, BOB baby, R.BIS baby!!!

Inya u sinju1.jpgInya June of Siberian Lady - odličan, I., CAC, BOB!


-----

28.07.2013.

4 ljetne noćne splitske izložbe 2013.godine
2xCAC & 2xCACIB

Još dok je Leglo "S" bilo tek u  planovima, pregledavali smo kalendar izložbi za 2013. godinu ne bi li vidjeli koja bi nam izložba bila prva moguća za debi Inyabu štenaca u izložbenim krugovima.
"Shows with that little extra", kako zovu 4 ljetne noćne izložbe koje se već nekoliko godina zaredom održavaju u Splitu bile su prve po redu.

Sad je još samo trebalo odabrati koje će štene probiti led. Odluka se nametnula sama po sebi. Inyabu Senor Rico Gordito iliti Rico je štene koje se najduže zadržalo kod nas, čekajući izložbeni dom vrijedan njegove kvalitete. Iako u fazi "dugih ušiju i nogu" pljenio je pažnju tamnim bademastim očima i svijetlom srebrnom bojom.

Za ring dresuru i Ricovo predstavljanje u Splitu zadužili smo Nikolinu Pezelj iz N&N tima. Pošto je naš godišnji odmor ove godine započinjo poprilično kasno Rico i Nikolina su na izložbu otišli sami. Ricu odlazak u nepoznato nije predstavljao nikakav problem, ubrzo je našao zajednički jezik s Nikolinom, a njihov rad je urodio savršenim rezultatima.

Četri različita sudca; Guy Jeavons(CAN), Gerard Jipping(NL), Claudio de Giuliani(I) i Nikša Lemo(HR) dodjelili su Ricu 4x VP1 & 4x best male baby nahvalivši mu tip, tijelo i pokret.

Rico BIs3.jpgrico bis2.jpg

A trenutak suznih očiju punih ponosa izazvao je Nikolinin telefonski poziv u ranim jutarnjim satima. "Treći smo, treći!!" -  vikala je - "Rico je treća najljepša beba izložbe!"

Treće mjesto u Baby BIS-u dodjelila mu je poznata sutkinja Dubravka Reicher(HR) u subotu 27.07.2013. na trećoj splitskoj ljetnoj izložbi CAC Split.

Postolje1.jpgInyabu Senor Rico Gordito - 3rd BIS Baby

Nakon splitskih ljetnih noćnih izložbi, Rico je našao svog savršenog vlasnika. Krajem kolovoza putuje u daleki Tajland, gdje će uz bok svom djedu Hoot -u (Shadetree's Hollywood Cowboy) biti važan dio Setar uzgajivačnice.


-----

17.05.2013.

Štenci uskoro idu u nove domove!

Vrijeme stvarno leti, štenci su već 7 tjedana stari i uskoro će početi odlaziti u svoje nove domove. Iako pomalo tužni što ćemo se uskoro rastati, sretna sam jer smo im našli predivne obitelji. Sada nam ne preostaje ništa drugo nego uživati punim plućima u zajedničkim danima koji su nam preostali.

nives2.jpgzdjelica.jpg


-----

31.03.2013.

Stiglo je Leglo "S"!


31. ožujka 2013., naša Inya je oštenila 7 sivo bijelih štenaca, 4 mužjaka i 3 ženke.


Otac legla je GER CH Smoke'N Ash of the Midnight Sun, uvoz iz SAD-a.

Roditelji štenaca imaju uredan oftalomološki pregled na nasljedne očne bolesti, te odlične kukove HD:A

Tema imena štenaca u "S" leglu su ljudi koji su na neki način sudjelovali i doprinjeli u  planiranju i realizaciji ove odlične kombinacije.
Svako štene je dobilo ime koje je s nekom osobinom povezano s njihovim kumama i kumovima.

Više informacija u sekciji štenci.

Za sve informacije i rezervacije
slobodno se obratite na

nives.medunjanin@gmail.com

1st day 2.jpg
 

-----

01.03.2013.

Očekujemo leglo krajem ožujka 2013. godine

Više o najavi prvog legla


beba2.jpg
Inya June of Siberian Lady - stara 10 tjedana


-----