News

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010
23.06.2019.

Double CACIB Bled, June 22nd & 23rd 2019

Promjenjivo vrijeme i dobro društvo karakteriziralo je naše vrijeme provedeno u Sloveniji.

Uz veliki broj jako lijepih sibirskih haskija, naša T-Lesark Ombrellia "Roxy" je prvi dan suđenjem Marije Kavčić, osvojila svoj prvi CAC u Sloveniji, te time otvorila Slovenski šampionat.

Istu titulu CAC i još R.CACIB dobila je i drugi dan suđenjem suca Williama Blounta (IE).

bled.jpg
bled1.jpg

-----

13.04.2019.

CAC Đakovo & 1st V FCI group Specialty Show

Kao predsjednica Nordic Cluba, i jedan od inicijatora i organozatora prve Specijalne izložbe pasa V FCI grupe na području Hrvatske, koja se sada održava već desetu godinu zaredom, jednostavno smo morali podržati napore i trud malog kluba iz Slavonije koji je odlučio organizirati prvu takvu izložbu izvan glavnog grada, u malom ali preljepom Đakovu.
Specijalka je bila održana u sklopu CAC Đakova pa smo logično prijavili obije izložbe. Predstavili smo sa s našom Roxy iliti službeno T-Lesark Ombrelliom.
Usprkos vrlo hladnom vremenu, kiši i blatu na terenu odlično smo se zabavili s kolegama iz Nordic Cluba i kolegama uzgajivačima iz susjednih država.

akovo stav.jpg

Rezultati nisu izostali, specijalist Franjo Kovačev iz Hrvatske je bio zadužen za suđenje V FCI grupe na CAC Đakovu, te je Roxy dodjelio titulu najljepšeg psa pasmine i nešto kasnije BOG (najljepši pas V FCI grupe). Kasnije u Velikom ringu  sutkinja Jadranka Smojver Selimović, birala je najljepšeg psa izložbe između predstavnika svih 10 grupa. Nismo mogli sakriti veselje kad je T-Lesark Ombrellia proglašena 3.najljepšim psom izložbe (3rdBIS)!!!

djakovo trk.jpg

Nakon tog prekrasnog iskustva stiglo je još jedno iznenađenje. Na 1.Specijalnoj izložbi psa V FCI skupine u Đakovu, sutkinja Gabriela Richard iz Njemačke djelila je oduševljenje našom kujicom s g.Kovačevom te ju je proglasila Najljepšim psom pasmine (BOB) i Najljepšim psom cijele Specijalke. Ovo je Roxyn prvi BISS!!

biss djakovo.jpg
CH.T-Lesark Ombrellia "Roxy" - BISS & 3rdBIS winner!!

-----

24.02.2019.

Double CACIB Rijeka, February 23rd & 24th 2019


CACIB Rijeka se često nalazi na popisu naših izložbi ali ovog puta je zbog poznatih sudaca uzgajivača bila "must go" destinacija. Sucima Kim Leblanc (CAN) & Jean Francois Vanakenu (B) predstavili smo našu rusku djevojku T-Lesark Ombrelliu "Roxy". Uz stručnu i detaljnu ocijensku listu Roxy je prvi dan osvojila CAC & R.CACIB, a drugi dan CAC, CACIB & BOS! S ovim rezultatima Roxy je ispunila uvjete za Hrvatski šampionat!!!

markosroxy.jpg
T-Lesark Ombrellia "Roxy" - nova Prvakinja Hrvatske u ljepoti!

Za CACIB Rijeku Roxy je pripremio i predstavio naš dragi prijatelj Marko Krznarić!

-----