News

2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010
06.09.2020.

Canicross Popišanac Trail 2020

First canicross run for Roxy "T-Lesark Ombrellia" and me after our babies and my 40th B-day. Still alive and smilling :-)

After 7.3km, we finished at 11th place in canicross woman category.

roxy popisanac.jpgT-Lesark Ombrellia "Roxy" & me - 11th place in canicross woman category

-----

05.09.2020.

CACIB Bled 05.09.2020.


Just a faw days before turning 9 months, Inyabu Gainey Left Wing "Gainey" was presented for the last time in puppy class.
At CACIB Bled judge Darko Korošec awarded her with VP1!

gaineyizlozba.jpg
This show je p was special because it was the handling debut of Gainey's co-owner, who previously only attended sports and working competitions.
Bravo Mojca, you will keep getting better and better!

-----

08.08.2020.

CACIB Vrtojba 08.08.2020

Još jedna curica iz posljednjeg legla je doživjela svoje prve korake u izložbama ljepote, ovog puta na međunarodnoj izložbi CACIB Vrtojba.
Inyabu Gainey Left Wing "Gainey" se nalazi u suvlasništvu u Sloveniji, a njezina obitelj ima veliko iskustvo sa psima ali pretežno u radnom području kinologije. Tako da je ova izložba bila početno iskustvo za oboje.
Sudac iz Italije, Mariano di Chicco, uz lijepi opis, dodjelio je Gainey VP1 u razredu najmlađih.
S obzirom na visoke neizdržive temperature otišli su doma prije BIS revije na hlađenje.
Dobili smo par slika nakon posljepodnevnog odmora 😉
vrt1.jpg vrt.jpg
Inyabu Gainey Left Wing "Gainey" - VP1 - almost 8 months old

-----

28.06.2020.

CAC Varaždin 27.06.2020. & 28.06.2020.

Jedva smo dočekali prvu izložbu nakon prekida zbog COVID-a 19. Dvije nacionalne izložbe, dva dana uživancije. Prijavili smo  bez razmišljanja tko sudi, samo je bilo bitno da odemo, pokažemo svoje pse i malo se podružimo sa starim prijateljima.

Htjeli smo se pohvaliti sa što više svojih pasa, a opet da jedan drugome ne rade konkurenciju, pa smo odlučili svaki dan prijaviti po dva psa, jednog odraslog i jednog mladog.

Prvi dan 27.06.2020. sudila je gđa Jadranka Mijatović, i sama bivša vlasnica jednog od prvih kvalitetnih sibirskih haskija u povijesti Hrvatske, te sada aktivni uzgajivač još jedne pasmine iz V FCI grupe - pomeranaca.

Inyabu Girly Calligraphy "Kali", curica iz našeg uzgoja, u vlasništvu Lucije Njirić, imala je svoj debi nastup u izložbenom ringu. Lucija je dovela njezinu kondiciju do savršenstva, a Ivona Krkač, handlerica, ju je jednako tako lijepo predstavila što je uz opisnu ocijenu VP 1, kasnije u velikom ringu nagrađeno 3.mjestom u kategoriji BIS PuppyKali je jednostavno sjala u ringu, i iskreno vjerujem da će se za ovu curu još puno puta čuti!

kalivzpost.jpg
Inyabu Girly Calligraphy "Kali" - 3rd BIS Puppy

U odraslima smo nastupili sa našim crvenim dečkom iz Njemačke, Taysa's Voyager-om "Dexterom". Dexter je prije mjesec dana napunio 8 godina, te ušao u razred veterana.  Iako nije bio u izložbenom ringu 4 duge godine, pridobio je sutkinju svojim elegantnim a učinkovitim pokretom.

Dexter je iz razreda veterana dobio titulu BOB - najljepši pas pasmine, a u velikom ringu je u brojnom BIS veterana ušao u uži izbor, te osvojio 3.mjesto u grupi3rd BOG!!!

dextervz.jpg
CH Taysa's Voyager "Dexter" - excellent, I., best veteran, BOB, shortlisted in BIS Veteran, 3rd BOG!!!

28.06.2020. je došlo vrijeme da predstavim dvije cure koje žive pod mojim krovom, našu rusku princezu T-Lesark Ombrelliu "Roxy" i njezinu kćer Inyabu Ghibli, Kalinu sestru.

Naša divljakuša Inyabu Ghibli "Ghibli" me naprosto oduševila svjom profesionalnošću u ringu. Kao da se pokazuje već stoti a ne prvi put. U pasminskom ringu, poznati allrounder Davor Javor joj je dodjelio VP 1, te time otvorio put za veliki ring. U velikom ringu, u kategoriji BIS PuppyGhibli je ponovila jučerašnji uspijeh svoje sestre. Suđenjem Zlatka KraljićaGhibli je osvojila 3.mjesto!! 

ghiblivz.jpg
Inyabu Ghibli " Ghibli"- VP1, 3rd BIS Puppy

I na kraju moramo se pohvaliti i sa Roxynim uspijehom. Ch.T-Lesark Ombrellia je na izložbama uvijek davala sve od sebe. Ovo joj je bila prva izložba nakon okota i štenaca, a apsolutno je rasturila. Ne mogu vam opisati koji je užitak voditi ovu kujicu na izložbenom povodcu, nas dvije ko jedno, dobro.. ona je nešto elegantnija. Apsolutno prekrasna, u punoj dlaci, slobodnog neumornog pokreta kojeg je ama baš svima željela pokazati iz razreda prvaka, osvojila je BOB (najljepši pas pasmine) i BOG (najljepši pas V FCI skupine), te je u zadnjih 10 pasa predstavljala svoju grupu u BIS-u.

roxy vz.jpg
Ch T-Lesark Ombrellia - "Roxy" - excellent, I., CAC, BOB, BOG!!


-----