Novosti

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010
13.05.2018.

CAC Samobor i Sveta Nedelja & CAC Velika Gorica

snatch 3god.jpg

Ovaj vikend smo proveli na dvije nacionalne izložbe, koje su bile relativno blizu mjesta gdje stanujemo.
Nakon skoro 2 godine pauze, došlo je vrijeme da naš crni dečko Inyabu One Punch Mickey "Snatch" opet zakorači u izložbeni ring. Uz Snatcha prijavili smo i našu sivu princezu Inyabu Rakshu u mladi razred.
 
Prvi dan na CAC Samobor & Sveta Nedelja 12.05.2018., suđenjem Dušana Travnikara (SRB), naša Raksha je bila odlična, II. u razredu mladih, dok je Snatch svojom pojavom osvojio prisutne, te je uz odličnu ocjenu i CAC iz otvorenog razreda osvojio i titulu Najljepšeg psa pasmine (BOB)!!!
 
Nažalost iz obiteljskih razloga, morali smo otići doma prije BIS programa, pa se Snatch nije imao prilike predstaviti u BIS ringu.
3god pokret.jpg
Inyabu One Punch Mickey "Snatch" - CAC Samobor & Sveta Nedelja - odličan, I., CAC, BOB!!!
 
Sljedeći dan je bila nova izložba, CAC Velika Gorica 13.05.2018. Sudac Peter Harsanyi iz Mađarske je Snatchu (Inyabu One Punch Mickey) dao odličan opis i CAC u otvorenom razredu ali je BOB titulu Najljepšeg psa pasmine, uz predhodne titule Prvak razreda mladih i Najljepši mladi pas pasmine, ipak dodijelio našoj mladoj nadi Inyabu Rakshi.

Kasnije u BIS ringu, Raksha je suđenjem sutkinje Inese Pablaka (LV) ušla u uži izbor za BIS Junior.
 
raksha 135 mj.jpg raksha bob.jpg
Inyabu Raksha - CAC Velika Gorica - odličan, I., PRM, JBOB, BOB, uži izbor u Junior BIS-u

-----

15.04.2018.

CAC Osijek 14.04.2018. & CAC Đakovo 15.04.2018.

Inyabu ljepotica s parti color obojanim očima, Inyabu Rani Marianna "Rani" živi sa svojom suvlasnicom Anitom u Slavonskom Brodu, pa je bilo sasvim logično za njezin izložbeni debi odabrati izložbe u Slavoniji, CAC Osijek & CAC Đakovo.

Iako potpuno neiskusnu u ring dresuri, naša prijateljica i Ranina hendlerica za ovaj vikend, Lea Bartoš, svoj posao je odlično obavila. Predstavila je Rani u najljepšem svjetlu, te su oba dana osvojili titulu Prvaka razreda mladih (PRM) i Najljepšeg mladog psa pasmine (JBOB).

Željela bih se zahvaliti sucima Gerard Jippingu i Dagmar Klein na visokom mišljenju o našoj ljepotici.

profilrani.jpg   Rani 13 mj stav.jpg

Inyabu Rani Marianna "Rani" - odličan, PRM, JBOB


-----

14.04.2018.

Hendrix Savski polumaraton

14. travnja 2018. u Zagrebu je održana utrka Hendrix Savski polumaraton 2018. , utrka nazvana po popularnom grafitu na željezničkom mostu za vlakove iznad rijeke Save.

Iako je zbog visoke temperature zraka oko 24°C, bio upitan nastup jedinog polumaratonca Inyabu obitelji, Inyabu Marvela "Thora" na ovoj utrci, njegova vlasnica Vedrana Miholić ga je ipak odlučila povesti sa sobom.

drugi hendrix vuce.jpg

Dobro razrađenom taktikom rashlađivanja, čestim silaženjem na donji dio staze koji je imao zaostale lokve vode od prijašnjih kiša, Vedrana je uspijela održati Thora dovoljno hidriranim za trčanje, pa su stazu od 21 km, prešli za 2h i 9 minuta, što je čak 9 minuta brže vrijeme nego što su postigli na Hendrixovom polumaratonu prošle godine.

drugihendrix.jpg hendrix2.jpg

Bravo ekipa!


-----

08.04.2018.

6. memorijal Henrika Sečnika

Kujica iz našeg posljednjeg legla, Inyabu Raveena "Hera", s tek napunjenih godinu dana, ovaj je vikend u Hrašu, Sloveniji, sa svojim vlasnikom Adrianom Gojevićem, imala svoj cani cross debi.

Iako su vremenski uvijeti za trku polarnih pasa bili poprilično nepovoljni (temperatura iznad 24°C), Hera i Adrian su postigli zavidnu brzinu s tempom 4.36 min/km, te su nakon otrčanih 3.5km, završili na 4.mjestu u Cani cross men polar kategoriji.

Vjerujem da je ovo prekrasan početak duge cani cross karijere za njih dvoje.❤️

hera trka.jpgAdrian Gojević & Inyabu Raveena "Hera" - cani cross men polar - 4.mjesto


-----

26.02.2018.

Dvostruki CACIB Rijeka 24. & 25.02.2018.

Nakon skoro godinu i pol dana izbivanja s izložbi zbog obiteljskih razloga, bilo je krajnje vrijeme da se vratimo. Odlučili smo izložiti jednu od dviju curica koju smo ostavili u suvlasništvu iz posljednjeg legla, Inyabu Rakshu.

Bez predhodnog uvježbavanja ring dresure, uzeli smo Rakshu iz njezine obitelji tek dan prije izložbe. Nije joj dugo trebalo, odmah se prilagodila novonastaloj situaciji i postala prava mala manekenka. Ispostavilo se da je Raksha prirodni talent.

Prvi dan Inyabu Raksha je suđenjem sutkinje Jasne Matejčić (HR) bila odlična, druga u razredu mladih, dok joj je drugi dan sudac Francisco Salvador Janeiro (P) uz odličnu ocijenu i prvo mjesto u klasi dodjelio i titulu Najljepšeg mladog psa pasmine (JBOB).

IMG_9150.jpg IMG_9607.jpg

Kasnije u velikom ringu, ušla je u uži izbor suca Georg Baklushina (RU), te u BIS Junior klasi predstavljala V FCI grupu (JBOG).

Drugi dan, Rakshu je hendlala naša draga prijateljica Lea Bartoš.

IMG_9652.jpg
Inyabu Raksha - 2.dan CACIB Rijeka - odličan, I., PRM, JBOB, JBOG!!


-----

25.02.2018.

7. kolo Omanovac zimske trening lige

Ni hladna "sibirska" fronta koja je zahvatila Hrvatsku nije spriječila Barbaru i Inyabu Saperlota da otrče posljednje, sedmo kolo Omanovac zimske trening lige.

Za svoje sudjelovanje, dobili su prekrasnu ručno izrađenu medalju.

Iako je zimska trening liga gotova, vjerujem da će ovaj duo ubrzo naći nove izazove, te nastaviti svoje treninge i u proljeće.

zima.jpg


-----

11.02.2018.

6. kolo Omanovac zimske trening lige

Inyabu Saperlot "Sapi" & Barbara su odradili i šesto, predposljednje kolo Omanovac zimske trening lige. Ovog puta s osobnim rekordom. Potrebno vrijeme za već poznatu rutu je napokon bilo nešto manje od sat vremena, točnije 59 minuta i 51 sekundi
Bravo ekipa!!
 
omanovac6.jpg
Barbara Tukara & Inyabu Saperlot

-----

05.02.2018.
     
ke la1.jpg   

Pregled očiju 

Kako ove godine planiramo upariti našu Kimmy
(Inyabu Malena Ke La) odveli smo je na pregled očiju na Veterianrskom fakultetu u Zagrebu.


Rezultat testa je uredan, tj. negativan na nasljedne očne bolesti!! 


-----

28.01.2018.

5. kolo Omanovac zimske trening lige

Barbara Tukara & Inyabu Saperlot "Sapi"ne posustaju.  Uspješno su odradili i 5.kolo Omanovac zimske trening lige. Za 7.7 km od Pakraca do planinarskog doma Omanovac im je trebalo nešto više od sat vremena.

omanovac5.jpg
Barbara Tukara & Inyabu Saperlot


-----

27.01.2018.

Seminar za stručno osposobljavanje

Prema novom "Zakonu o zaštiti životinja", svaka osoba odgovorna za uzgoj i brigu o životinjama u uzgoju kućnih ljubimaca namjenjenih prodaji mora proći seminar za stručno osposobljavanje.

Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske odobrilo je program Hrvatskog kinološkog saveza koji je prvi takav seminar organizirao u Zagrebu 27.01.2018.

Na seminaru su predavali priznati stručnjaci većinom veterinarske struke koji su s nama, uzgajivačima podjelili svoja iskustva i znanje.

Nakon nekoliko dana dobili smo svoju Potvrdu o osposobljenosti koja se izdaje na vremenski period od 5 godina.

  potvrda.jpg

-----