Novosti

2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010
09.12.2012.

CACIB Celje 08.12.2012 & CACIB Winter Winner 09.12.2012

Uvjet za zatvaranje slovenskog šampionata je osvajanje 4 kandidature CAC-SLO, od čije prve i zadnje kandidature mora proći minimalno 366 dana.
Kako je Inya prva 2 CAC-a osvojila u studenom prošle godine u Vrtojbi, dvostruki CACIB Celje u prosincu nam je bila prva izložba na kojoj smo mogli pokušati zatvoriti i taj šampionat.

Znajući da će Inya u tom periodu biti u svom najboljem "zimskom kaputu" nismo puno razmišljali da li ju prijavimo ili ne. Kao što je bilo i u Vrtojbi, vođeni starom poslovicom "ne mjenjaj konja koji pobjeđuje" za handlera smo izabrali Leu Bartoš.

Misleći da nam više ništa ne može stati na put, moram priznati da smo se poprilično neugodno iznenadile pogledavši kroz prozor neposredno prije poslaka na put.

Vani se sve bjelilo, snijeg je padao cijelu noć i nije imao namjeru prestati. Ja, koja sam na svaki spomen snijega ostavljala auto kod kuće i išla javnim prijevozom, sad bih trebala voziti po snježnoj mećavi. Drugim riječima ja bih možda i odustala, ali za Leu to nije bila opcija. I avantura je počela.

Snijeg, led, magla..i sve ostale zimske radosti...
brisači vjetrobranskog stakla - potrgani, grijači zadnjeg stakla - ne rade, 30 cm snjiega na cesti, naravno nismo sreli niti jednu ralicu, lance za gume smo imale ali ih nismo znale staviti..
..prosječna brzina je bila 20-30 km/h... 115km smo prešli za 4 i pol sata

ALI VRIJEDILO JE!!!!

Prvi dan smo doslovno iz auta uletjeli u ring i odmah osvojili sve što se moglo. Sutkinja Maja Golob (SLO) dodjelila je Inyi CAC u razredu prvaka, a kasnije i CACIB te titulu Najljepšeg psa pasmine !!!

U posljepodnevnim satima kod suca Zlatka Kraljića (HR) predstavljali smo našu pasminu u V FCI skupini koja je ujedno i bila najbrojnija skupina na izložbi. Nisam se stigla ni snaći,  a Inya je već bila na postolju. G.Kraljić joj je dodjelio 3.mjesto u grupi (3rd BOG)!!

lea inya 2 dan.jpglea inya 1 dan.jpgInya June of Siberian Lady - odličan, I., CAC, CACIB, BOB, 3rd BOG

Drugi dan, nova izložba, novi suci. Osvajanje još jedne kandidature CAC-SLO značilo je zatvaranje šampionata Slovenije, i taj CAC je bio sve o čemu sam razmišljala. 

Lea mi se samo nasmijala i rekla: "...ma kakav CAC, izgledamo kao milijun dolara..."

Cure su zatvorile Slovenski šampionat sa stilom!!!!!

Suđenjem sutkinje Špele Briški Cirman (SLO) Inya je ponovila svoj uspjeh, osvojivši CAC, CACIB i BOB, dok je u velikom ringu suđenjem Oriette Zilli (I) proglašena najljepšim psom V  FCI skupine (BOG)!!

I kad smo pomislili da našoj sreći nema kraja sudac August de Wilde (B) dodjelio je Inyi titulu 2.najljepšeg psa izložbe, tj. Reserve Best in Show!!!!!

Željela bih se od srca zahvaliti Mirjani Prpić, vlasnici uzgajivačnice Siberian Lady, na povjerenju koje mi je ukazala predavši mi ovako kvalitenu kuju, a najviše od svega Lei Bartoš, na prijateljstvu, profesionalizmu, te savršenom groomingu i hendlingu! Bez nje ovo ne bi bilo moguće!


  bis3.jpg

Img_2218.jpgInya June of Siberian Lady - odličan, I., CAC, CACIB, BOB, BOG, R.BIS!!!!
Nova prvakinja Slovenije!!!!


-----

01.12.2012.

NOVO!!
Show Dog Leads Zagreb by Natasa

..."Tko god se odluči za izlaganje psa susreće se s izborom odgovarajućeg izložbenog povodca koji u ringu koordinira i povezuje izlagača i psa. Izbor kratkog ili dugog, tanjeg ili debljeg povodca, s davilicom ili venecijankom omogućit će vam da svog psa prikažete onako kako vam najbolje odgovara, ističući njegove prednosti i kvalitete. Pritom se morate osjećati dobro!"...

47.jpg

Ovo su uvodne riječi web stranice Show Dog Leads by Natasa, koje istinski opisuju ono što nam izložbena vodilica znači prilikom predstavljanja naših pasa. Nataša Kovačić, naša draga prijateljica, nedavno je započela s izradom unikatnih izložbenih vodilica koje su me istinski oduševile.

Od danas smo i mi ponosni vlasnici jedne predivne lajnice koja je izrađena specijalno za našu Inyu. Lajnica boje Inyinog krzna te bljedoružičasti kristali s malo elegantnog sjaja podići će Inyinu prezentaciju na jedan viši nivo.

Ukoliko i vi poželite biti vlasnik jedne, slobodno se obratite na ovaj kontakt.

Do tada uživajte u galeriji.


-----

23.09.2012.

17. susret nordijskih pasmina Dunaharaszti 2012

Drugu godinu za redom, naša mala Hrvatska reprezentacija, je posjetila 17. susret nordijskih pasmina u Dunaharaszti - Mađarskoj.

Duplo brojniji nego prošle godine, dakle 6 dvonožnih i 6 četveronožnih članova, naš tim činili su;

Nives Medunjanin i Danijel Tomašić s Inyom (Inya June of Siberian Lady - sibirski haski HR10371 SH) i Luppom (Boo Boo - sibirski haski HR10316 SH) 

Gordan Petričić i Nataša Popović s Itom (Discworld Ayita Honehe - sibirski haski HR 10370 SH)

Martina Veselčić s Arwen (Bora Bora of Bordertreowe - graničarski ovčar HR 10363 BOC) i Bibi (Aibitibi Quebec Thiwahe - graničarski ovčar HR 10391 BOC)

i Lea Bartoš s Larom (Oralee Mon L'ami - mala pudla)

I rezultati nisu izostali!!

Disciplina: Cani cross muškarci  - 2.5km
Danijel Tomašić i Inya June of Siberian Lady - 2.mjesto

dd.jpgdd1.jpg

Disciplina: Cani cross žene - 2.5km
Nives Medunjanin i Luppo (Boo Boo) - 4.mjesto

luppo trk.jpgluppo trk1.jpg

Disciplina: Triatlon muškarci - 200m plivanje, 2.5km trčanje, 2.5km bicikliranje
Gordan Petričić i Inya June of Siberian Lady - 2.mjesto

goc prije triatlona.jpginya pliva.jpg

Gordan i Inya su držali prvo mjesto sve do posljednjih nekoliko metara u disciplini bicikliranja kad je vodstvo i kasnije prvo mjesto u triatlonu, baš kao i prošle godine,  preuzeo Inyin brat Ed (Indian Legend of Siberian Lady).

goc inya trce.jpggoc Inya bicikl.jpg

Borederica Arwen (Bora Bora of Bordertreowe) nas je iznenadila svojim talentom za cani cross, te je svoju vlasnicu odvukla na odlično 6.mjesto, dok su naši domaćini Agnes Karl i László Domonkos sa svojim srebrnim timom bili treći u C1 kategoriji (4 psa u zaprezi).

tiatrci.jpgsilver.jpg

Bibi i Lara su kupile opremu za sljedeću godinu, a cjela ekipa nas je sve oduševila u natjecanju : "Tko će prvi pojesti hrenovku"... mala Lara bi tu sigurno pobjedila samo je hrenovka bila preveliki zalogaj za njenu malu njuškicu :-))

Hvala društvo na ovako predivnom vikendu!!!

Više slika o ovom događaju možete vidjeti u galeriji.


-----

08.09.2012.

CAC Karlovac 08.09.2012.

Preseljenjem naših dragih prijatelja Nataše i Gordana, Karlovac, grad na četri rijeke, postao je  naše učestalo odredište za odmor i druženje.

S obzirom da smo ga posjećivali gotovo svaki vikend našeg godišnjeg odmora,  vrlo brzo smo našli mjesto održavanja izložbe.

maaaarkooo.jpgUz odličnu organizaciju i prostrane ringove u debeloj hladovini, u prilog uspjehu izložbe je išlo i prekrasno vrijeme... sunce i ugodna temperatura.

Iako bez zimskog kaputa, Inya je i u svom "ćelavom" izdanju izgledala odlično. Broj od 9 prijavljenih haskija, te internacionalna konkurencija iz Mađarske i Austrije nas je malo iznenadila, ali Inyin hendler Marko Krznarić
se nije obazirao na druge.

Kao i uvjek, samouvjereno je prikazao Inyu, a sutkinja Dubravka Reicher (HR) joj je ubrzo nakon toga dodjelila CAC u razredu prvaka, te titulu Najljepšeg psa pasmine (BOB)!!


-----

11.08.2012.

11.08.2012. CAC Sinj & CAC Knin

Napokon je došlo i vrijeme godišnjeg odmora. Iako većina polaraca sredinom kolovoza bude potpuno ćelavo, naša Inya je zadržala koliko toliko pristojan kaput, pa smo planiran posjet baki u Kninu iskoristili za još jedno predstavljanje Inye u izložbenom ringu.

Kinološka udruga Sinj i Kinološka udruga Knin, organizirale su dvije izložbe u jednom danu. Debela hladovina u Sinju, predivan teren u Kninu, te poznati iskusni sudci i zavidno jaka konkurencija u polarnim pasminama, učinila je ove izložbe izuzetno zanimljivima.

Ni dobri rezultati nisu izostali. Uz odličan opis eksterijera i odličnu ocijenu dvaju cijenjenih sudaca, naša Inya je osvijila 2xCAC u razredu prvaka, te BOB (best of breed) titulu u Sinju.

sinj1.jpgsinj.jpg                                                                                    photo by: Nina Žubrinić

CAC Sinj 11.08.2012.(dnevna izložba) CAC Knin 11.08.2012. (noćna izložba)
Inya June of Siberian Lady Inya June of Siberian Lady
razred prvaka razred prvaka
sudac: Tino Pehar (HR) sudac: Stefan Šinko (SLO)
handler: Nikolina Pezelj handler: Nikolina Pezelj
odličan, I., CAC, BOB odličan, I., CAC

-----

06.05.2012.

Specijalna izložba pasa V FCI skupine Panonija Apatin 06.05.2012.

Poziv na I.specijalnu izložbu svih pasa V FCI skupine u Apatinu smo dobili od dragih nam prijatelja, vjernih izlagača na svakoj našoj, sad već tradicionalnoj, specijalnoj izložbi Nordic Cluba iz Zagreba.

Iako sam poziv odmah prosljedila svim našim članovima, ispostavilo se da datum održavanja izložbe nije pao na najsretniji dan. Upravo su se na taj vikend u Hrvatskoj održavale krizmene svečanosti i većina članova je imala obiteljske obaveze.

Usprkos tome, uspjeli smo okupiti malu ekipu. Boje Nordic Cluba u Apatinu predstavljala je naša Inya June of Siberian Lady te mlada nada Discworld uzgajivačnice Kakastavi Elden at Discworld (Deco).

Doma se nismo vratili praznih ruku. Suđenjem g.Bratislava Miloševića (SRB) naša Inya June of Siberian Lady je iz razreda prvaka osvojila CAC, Club Winner i BOS (najljepši pas suprotnog spola)!

apatin1.jpgapatin.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inya June of Siberian Lady - odličan, I., CAC, Club Winner, BOS!!!

I maleni Deco (Kakastavi Elden at Discworld) se pod mojim vodstvom uspješno prošetao po ringu, osvojivši VP1 te 3.mjesto u puppy BISS-u.

bob i bos.jpgIndian Legend of Siberian Lady & Inya June of Siberian Lady - BOB & BOS!!!

Na samom kraju titulu najljepšeg psa pasmine i R.BISS je odnio Inyin brat Indian Legend of Siberian Lady, što nas je potpuno oduševilo, kako se kaže..sve ostaje u obitelji :-)


-----

01.05.2012.

4xCACIB Zadar 28/29/30.04. & 01.05.2012.

Put u Zadar i predstavljanje Inye na 4 međunarodne izložbe u Zadru je već odavno bio u našem planeru. Zadar, odlično organizirana izložba i predivan kamp prepun hladovine nam je još od davne 2007.godine, kad smo izlagali Luppa, ostao u divnom sjećanju. Tada je CACIB Zadar održan kao vikend izložba a saznanje da ovog puta imamo priliku dobiti mišljenje od četri različita sudca povećalo je naše uzbuđenje.

Ali kad smo već sve isplanirali, dolazi do neugodnog preokreta. Zahtjev za moj godišnji odmor je odbijen. Nevjerica i razočarenje je ono što mi je prvo prošlo kroz glavu. U mislima sam na brzinu počela prevrtati sve mogućnosti (ili bolje reći nemogućnosti). Neizvedivo.. pomislila sam. I onda kao sunce iza oblaka..jedan beznačajan post na facebooku mlade djevojke mi je vratio osmijeh na lice.

Djevojka se zvala Nikolina Pezelj, već nekoliko godina sam pratila njezin odličan odnos sa psima i besprijekornu prezentaciju. Znala sam da se bavi hendlanjem, a negdje u sjećanju mi je ostalo da živi u Zadru. Jedan telefonski poziv i dogovor je bio tu. Vrlo jednostavna i draga djevojka uljevala je povjerenje.

Nekoliko dana kasnije, uz pomoć muške djela N&N hendling tima Nikole Glavinića, Inya je već bila u spretnim Nikolininim rukama.

28.04.2012. CACIB Zadar

stavzadar.jpg

trk zadar.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Već prvog dana Nikolina je opravdala moje povjerenje. Kao da su oduvijek zajedno, vladale su ringom. Sutkinja Joan Walsh (IRL) dodjelila je Inyi odličnu ocjenu, te titule  CAC, CACIB i BOB!!!Malo kasnije, Inya je predstavljala svoju pasminu u velikom ringu. Između mnoštva pasmina naša Inya je ponosno stala na postolje s titulom 2. najljepšeg psa u V FCI grupi (R.BOG)!!!

postolje.jpg
Inya June of Siberian Lady - odličan ,I., CAC, CACIB, BOB, R.BOG!!!!

29.04.2012. CACIB Zadar

Drugi dan sudac Revaz Khomasuridze iz Rusije ocijenio je Inyu odličnom ocjenom te ju postavio na drugo mjesto u razredu prvaka.

30.04.2012. CACIB Zadar

Treći dan hendling tim N&N se odlučio na malo osvježenje. Ovog puta u ring s Inyom je ušao Nikola Glavninić. Samouvjereno je predstavio Inyu sucu Petru Munteanu (RO), koji ju je ubrzo proglasio najboljom zrelom ženkom, dodjelivši joj odličan, I.,CAC i CACIB!

Ovim rezultatom Inya je ispunila sve uvjete za Međunarodnog prvaka!!!!

nikola1.jpg

nikola.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Inya June of Siberian Lady - odličan, I., CAC, CACIB, zatvoren Internacionalni šampionat!!!

01.05.2012. CACIB Zadar

Posljedni dan u nizu od četri CACIB-a, našu Inyu, sudcu John Walshu (IRL), je opet izvela Nikolina.
Inya je uz titulu CAC za najbolju ženku u razredu prvaka još osvojila i R.CACIB.

Nakom uzbudljivog tjedna provedenog u Zadru u kasnim nedjeljnim satima Inya je napokon došla doma. Kao da nigdje nije ni bila samo se ugodno smjestila u svoju košaru i zaspala.

nin.jpg

Od srca se zahvaljujem N&N timu, Nikolini Pezelj i Nikoli Glaviniću, na profesionalno odrađenom hendlingu. Sigurno ćemo još surađivati. :-)


-----

23.03.2012.

Oftalmološki pregled

U veterinatskoj ambulanti "Ljubimac", stručnim pregledom dr.vet.med. Vlatke Antonije Csik našoj Inyi June of Siberian Lady je napravljen redoviti oftalmološki pregled.

Rezultat: uredan nalaz, oči dotičnog psa su u  potpunom fiziološkom stanju, tj. na njima se ne nalaze nikakve patološke i degenerativne promjene.


-----

03.03.2012.

CACIB Zagreb 03.03.2012.


Već tradicionalno početak izložbene sezone u Hrvatskoj započinje  CACIB Zagrebom.

Iako u potpunosti bez dlake Inya je suđenjem Lenke Frnčove iz Češke dobila odličan opis eksterijara, te joj je dodjeljen R.CAC u razredu prvaka.

Uz ring nam je društvo pravio Inyin brat Ed (Indian Legend of Siberian Lady) koji je dan kasnije, 04.03.2012. osvojio  R.CAC, R.CACIB. S tim rezultatom Ed je postao Internacionalni šampion.

Puno hvala Ed-ovim vlasnicima Agi i Laciju (uzgajivačnica Northspring) na odličnom društvu i prekrasnim slikama, te naravno Lei Bartoš na savršenom hendlingu.

right photo by: DB Arctic BD Jasińscy

  DB Arctic BDnet.jpg

rcac.jpg

 

 

 

 


-----