Novosti

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010
24.11.2018.

CACIB Zagreb 24.11.2018.

Iako prezaposleni organizacijom Specijalne izložbe Nordic Cluba dan prije, i pripremanjem ispita za kinološkog suca dan poslje, uhvatili smo vremena da bar jedan dan izložimo jednog psa. Odluka je pala, Inyabu One Punch Mickey "Snatch" je taman počeo dobivati svoju zimsku dlaku, te je bio realan odabir.

Snatch je predstavljen u otvorenom razredu, te je suđenjem Darka Drobnjaka osvojio titule CAC & R.CACIB.

snatch1 3i polg.jpg snatch3 35god.jpg

Inyabu One Punch Mickey "Snatch" - odličan, I., CAC & R.CACIB


-----

27.10.2018.

CAC Bjelovar

Nastavak izložbene karijere naše ruske princeze T-Lesark Ombrellie "Roxy" nastavili smo u Bjelovaru. Roxy je u međurazredu osvojila još jedan CAC, a potom i BOB i 3.mjesto u grupi. Sudac je bio Nikola Smolić iz Hrvatske, vani već poznati expert za V grupu.

DSC_0056.jpg
T-Lesark Ombrellia "Roxy" - odličan, I., CAC, BOB & 3rd BOG!!!!


-----

30.09.2018.

2. Alfa Canis dog race

Na prekrasnom mjestu Camp Zagreb u organizaciji Alfa Canis kluba održana je druga po redu Alfa Canis utrka pasa. Na utrci je nstupilo čak pet pasa iz Inyabu uzgajivačnice.
Ugodno druženje s Inyabu dječicom popratili su i odlični rezultati;
 
alfa canis hera.jpg
Inyabu Raveena "Hera" & Adrian Gojević - 2.mjesto cani cross polar - muškarci
 
sooshka alfa canis.jpg
Inyabu Sooshka Lee "Sooshka" & Anđelka Mađar - 1. mjesto cani cross  polar - žene
 
alfa canis thor.jpg
Inyabu Marvel "Thor" & Vedrana Miholić - 2. mjesto cani cross  polar - žene
 
alfa roxy.jpg
T-Lesark Ombrellia "Roxy" & Nives Medunjanin Božičević - 3. mjesto cani cross  polar - žene
 
emaso.jpg
Inyabu Sooshka Lee "Sooshka" & Ema Mađar - 4. mjesto cani cross  polar - žene
 
svenkoe.jpg
Luppo & Sven Božičević - 7.mjesto - cani cross - djeca

-----

23.09.2018.

23. International Sleddog weekend, Hungary

Mađarsku internacionalnu trku zaprežnih pasa, smo posjećivali svake godine, ali smo ju prošle godine preskočili jer se nikako nismo mogli organizirati s jako malim djetetom.

Ove godine smo s nestrpljenjem očekivali ovaj datum. Odluka je pala, Boris i ja ćemo oba dana trčati s malom ruskinjom T-Lesark Ombrellia "Roxy", jedan za drugim, znači po 3km za nas i po 6 km, za nju. A naš sin SVen će se okušati po prvi put u Kids Cani crossu s njegovim starim Luppom.

Prekrasan sportski vikend, pun druženja sa nekim starim i nekim novim prijateljima donjeo je i lijepe rezultate;

trka.jpg   madj.jpg
Boris Božičević & T-Lesark Ombrellia"Roxy" -
cani cros men - osvojili su 6.mjesto
  Nives Medunjanin Božičević & T-Lesark Ombrellia - cani cross woman - osvojili su 20.mjesto

luppek.jpg

Sven Božičević & Luppo - cani cross kids (kategorija od 2-5god) - osvojili su 5.mjesto - Sven je preko veze upao u ovu kategoiju jer ima 1god. i 4 mjeseca, dok njegov partner Luppo čeka još mjesec dana da napuni 13.godina :-)


-----

09.09.2018.

4 Rivers Winner - CACIB Karlovac 08.09.2018. & 09.09.2018.

Na možda najljepšoj izožbi u Hrvatskoj, dvostrukom CACIB Karlovcu, izložili smo našu rusku princezu, T-Lesark Ombrelliu "Roxy".

Na svojoj prvoj izložbi u Hrvatskoj, Roxy se prekrasno predstavila, i oduševila suce svojim neumornim lebdećim kretanjem.

Iskusni suci Barbara Muller iz Švicarske i Vibor Ježek iz Hrvatske, dodjelili su Roxy sljedeće titule; 2xCAC, 2xCACIB & Best of Opposite Sex!!!

pokret1.jpgT-Lesark Ombrellia "Roxy" - 2xCAC, 2xCACIB, BOS!!!

Puno hvala Roxynim uzgajivačima Tatyani Soldatovoj & Svetlani Remizovoj na ovoj preljepoj curi.


-----

08.09.2018.

Popišanac trail - Slatina

Ovaj prekrasan trail smo zbog ozljede i obaveza opet morali propustiti, ali naravno nismo dopustili da ovaj prekrasan događanj prođe bez Inyabu pasa.

Naše boje je predstavljala Barbara Tukara & njezin Inyabu Saperlot "Sapi".

Pretrčali su 7kilometara traila, tempom 7:26, te osvojili 5.mjesto u kategoriji cani cross žene.

Unikatne, od drva izrađene medalje bile su osigurane i za pse i za njihove vlasnike.

Bravo ekipa!
        sapi1 popi.jpg

-----

18.08.2018.

Novska Run utrka - 8 km

Prekrasna utrka u Novskoj, simpatičnog naziva "Run te woods" održana je već četvrtu godinu za redom. Trčalo se od centra Novske do Novljanskog jezera asfaltom, dok je povratak nazad bio šumskim trailom. Iako ljudska trka, bila je apsolutno "dog friendly".

Na trku smo bili pozvani od naše Barbare Tukare i Inyabu Saperlota "Sapija" koji svake godine uveličaju ovo događanje. Uz Saperlota, na trci su učestvovla još dva Inyabu psa. Sapijeva sestrica Inyabu Sooshka Lee "Sooshka" i Sapijev nećak, već dokazani polumaratonac,  Inyabu Marvel "Thor". Osim što su svojim izgledom pljenili pažnju i bili glavna atrakcija, rezultati nisu izostali.

Inyabu Marvel "Thor" & Vedrana Miholić -16. mjesto u kategoriji žena
Inyabu Sooshka Lee "Sooshka" & Anđelka Mađar - 24. mjesto u kategoriji žena
Inyabu Saperlot "Sapi" & Barbara Tukara - 26. mjesto u kategoriji žena

inyabu tim.jpg
Ponosna uzgajivačica i vlasnici sa svojim Inyabu psima; Saperlot, Marvel "Thor" & Sooshka

Srce nam je ko "kuća" kad gledamo naše Inyabu haskiće kako uživaju trčeći sa svojim vlasnicima.


-----

17.06.2018.

CAC Koprivnica

CAC Koprivnica nam je bila zadnja planirana izložba prije ljetne stanke. Postalo je jako vruće, i svi su nam se psi jako olinjali. Iako smo se nadali da će Raksha zadržati nešto od svog divnog krzna do tada, nismo imali tu sreću. Samo par dana prije izložbe cura je odlučila odbaciti svu dlaku sa sebe. U nadi da ćemo osvojiti bar razred mladih i dobiti posljednji potrebni PRM za zatvaranje mladog šampionata ipak smo ju izložili. Ali Raksha nas je sve iznenadila i zatvorila svoj mladi šampionat sa stilom.
 
raksha i ja.jpg
 
Iako "gola", Inyabu Raksha "Raksha" je osvojila simpatije sudaca te joj je pasminski sudac Franjo Kovačev (HR) dodjelio PRM, JBOB, BOB  i na kraju 2.mjesto u grupi R.BOG.
 
raksharbog.jpg
 
Našto kasnije u velikom ringu ponovo je stala na postolje. Sudac Branislav Rajić (SLO) proglasio ju je 3.najljepšim mladim psom izložbe 3rd BIS Junior!!!
 
3rd junior bis.jpg
Ovim rezultatima Raksha je postala Mlada hrvatska prvakinja u ljepoti!

-----

19.05.2018.

CAC Slavonski Brod

Izložbu u Slavonskom Brodu nismo nikako mogli propustiti, jer je baš ovaj slatki gradić mjesto gdje živi naša kujica u suvlasništvu Inyabu Rani Marianna "Rani".
 
Prednost da pas nije morao putovati, je opet bila neka vrsta mane jer Rani nismo vidjeli od Osijeka i Đakova mjesec dana ranije. Vremena za uvježbavanje ring dresure nije bilo a Rani je mladi pas koji pršti energijom i samovoljom. Nije bilo druge nego ju probati što manje maltretirati s pomicanjem nogu i izložiti ju u što prirodnijem položaju.
 
Sudac Saša Kitanović (SRB) joj se jako svidio, čim je ušla u njegov ring, završila mu je u krilu djeleći pusice . Osjećaj sviđanja je bio očito bio obostran, pa je Rani osvojila titule PRM, JBOB te je proglašena Najljepšim psom pasmine.
   
ranisl.jpg rani2 14mj.jpg
   
Kasnije u velikom ringu, od strane sutkinje Jadranke Smojver Selimović (HR) bila je izvučena u uži izbor BIS juniora.
S ovim uspjehom Rani je postala Hrvatski mladi šampion!

-----

13.05.2018.

CAC Samobor i Sveta Nedelja & CAC Velika Gorica

snatch 3god.jpg

Ovaj vikend smo proveli na dvije nacionalne izložbe, koje su bile relativno blizu mjesta gdje stanujemo.
Nakon skoro 2 godine pauze, došlo je vrijeme da naš crni dečko Inyabu One Punch Mickey "Snatch" opet zakorači u izložbeni ring. Uz Snatcha prijavili smo i našu sivu princezu Inyabu Rakshu u mladi razred.
 
Prvi dan na CAC Samobor & Sveta Nedelja 12.05.2018., suđenjem Dušana Travnikara (SRB), naša Raksha je bila odlična, II. u razredu mladih, dok je Snatch svojom pojavom osvojio prisutne, te je uz odličnu ocjenu i CAC iz otvorenog razreda osvojio i titulu Najljepšeg psa pasmine (BOB)!!!
 
Nažalost iz obiteljskih razloga, morali smo otići doma prije BIS programa, pa se Snatch nije imao prilike predstaviti u BIS ringu.
3god pokret.jpg
Inyabu One Punch Mickey "Snatch" - CAC Samobor & Sveta Nedelja - odličan, I., CAC, BOB!!!
 
Sljedeći dan je bila nova izložba, CAC Velika Gorica 13.05.2018. Sudac Peter Harsanyi iz Mađarske je Snatchu (Inyabu One Punch Mickey) dao odličan opis i CAC u otvorenom razredu ali je BOB titulu Najljepšeg psa pasmine, uz predhodne titule Prvak razreda mladih i Najljepši mladi pas pasmine, ipak dodijelio našoj mladoj nadi Inyabu Rakshi.

Kasnije u BIS ringu, Raksha je suđenjem sutkinje Inese Pablaka (LV) ušla u uži izbor za BIS Junior.
 
raksha 135 mj.jpg raksha bob.jpg
Inyabu Raksha - CAC Velika Gorica - odličan, I., PRM, JBOB, BOB, uži izbor u Junior BIS-u

-----

15.04.2018.

CAC Osijek 14.04.2018. & CAC Đakovo 15.04.2018.

Inyabu ljepotica s parti color obojanim očima, Inyabu Rani Marianna "Rani" živi sa svojom suvlasnicom Anitom u Slavonskom Brodu, pa je bilo sasvim logično za njezin izložbeni debi odabrati izložbe u Slavoniji, CAC Osijek & CAC Đakovo.

Iako potpuno neiskusnu u ring dresuri, naša prijateljica i Ranina hendlerica za ovaj vikend, Lea Bartoš, svoj posao je odlično obavila. Predstavila je Rani u najljepšem svjetlu, te su oba dana osvojili titulu Prvaka razreda mladih (PRM) i Najljepšeg mladog psa pasmine (JBOB).

Željela bih se zahvaliti sucima Gerard Jippingu i Dagmar Klein na visokom mišljenju o našoj ljepotici.

profilrani.jpg   Rani 13 mj stav.jpg

Inyabu Rani Marianna "Rani" - odličan, PRM, JBOB


-----

14.04.2018.

Hendrix Savski polumaraton

14. travnja 2018. u Zagrebu je održana utrka Hendrix Savski polumaraton 2018. , utrka nazvana po popularnom grafitu na željezničkom mostu za vlakove iznad rijeke Save.

Iako je zbog visoke temperature zraka oko 24°C, bio upitan nastup jedinog polumaratonca Inyabu obitelji, Inyabu Marvela "Thora" na ovoj utrci, njegova vlasnica Vedrana Miholić ga je ipak odlučila povesti sa sobom.

drugi hendrix vuce.jpg

Dobro razrađenom taktikom rashlađivanja, čestim silaženjem na donji dio staze koji je imao zaostale lokve vode od prijašnjih kiša, Vedrana je uspijela održati Thora dovoljno hidriranim za trčanje, pa su stazu od 21 km, prešli za 2h i 9 minuta, što je čak 9 minuta brže vrijeme nego što su postigli na Hendrixovom polumaratonu prošle godine.

drugihendrix.jpg hendrix2.jpg

Bravo ekipa!


-----

08.04.2018.

6. memorijal Henrika Sečnika

Kujica iz našeg posljednjeg legla, Inyabu Raveena "Hera", s tek napunjenih godinu dana, ovaj je vikend u Hrašu, Sloveniji, sa svojim vlasnikom Adrianom Gojevićem, imala svoj cani cross debi.

Iako su vremenski uvijeti za trku polarnih pasa bili poprilično nepovoljni (temperatura iznad 24°C), Hera i Adrian su postigli zavidnu brzinu s tempom 4.36 min/km, te su nakon otrčanih 3.5km, završili na 4.mjestu u Cani cross men polar kategoriji.

Vjerujem da je ovo prekrasan početak duge cani cross karijere za njih dvoje.❤️

hera trka.jpgAdrian Gojević & Inyabu Raveena "Hera" - cani cross men polar - 4.mjesto


-----

26.02.2018.

Dvostruki CACIB Rijeka 24. & 25.02.2018.

Nakon skoro godinu i pol dana izbivanja s izložbi zbog obiteljskih razloga, bilo je krajnje vrijeme da se vratimo. Odlučili smo izložiti jednu od dviju curica koju smo ostavili u suvlasništvu iz posljednjeg legla, Inyabu Rakshu.

Bez predhodnog uvježbavanja ring dresure, uzeli smo Rakshu iz njezine obitelji tek dan prije izložbe. Nije joj dugo trebalo, odmah se prilagodila novonastaloj situaciji i postala prava mala manekenka. Ispostavilo se da je Raksha prirodni talent.

Prvi dan Inyabu Raksha je suđenjem sutkinje Jasne Matejčić (HR) bila odlična, druga u razredu mladih, dok joj je drugi dan sudac Francisco Salvador Janeiro (P) uz odličnu ocijenu i prvo mjesto u klasi dodjelio i titulu Najljepšeg mladog psa pasmine (JBOB).

IMG_9150.jpg IMG_9607.jpg

Kasnije u velikom ringu, ušla je u uži izbor suca Georg Baklushina (RU), te u BIS Junior klasi predstavljala V FCI grupu (JBOG).

Drugi dan, Rakshu je hendlala naša draga prijateljica Lea Bartoš.

IMG_9652.jpg
Inyabu Raksha - 2.dan CACIB Rijeka - odličan, I., PRM, JBOB, JBOG!!


-----

25.02.2018.

7. kolo Omanovac zimske trening lige

Ni hladna "sibirska" fronta koja je zahvatila Hrvatsku nije spriječila Barbaru i Inyabu Saperlota da otrče posljednje, sedmo kolo Omanovac zimske trening lige.

Za svoje sudjelovanje, dobili su prekrasnu ručno izrađenu medalju.

Iako je zimska trening liga gotova, vjerujem da će ovaj duo ubrzo naći nove izazove, te nastaviti svoje treninge i u proljeće.

zima.jpg


-----

11.02.2018.

6. kolo Omanovac zimske trening lige

Inyabu Saperlot "Sapi" & Barbara su odradili i šesto, predposljednje kolo Omanovac zimske trening lige. Ovog puta s osobnim rekordom. Potrebno vrijeme za već poznatu rutu je napokon bilo nešto manje od sat vremena, točnije 59 minuta i 51 sekundi
Bravo ekipa!!
 
omanovac6.jpg
Barbara Tukara & Inyabu Saperlot

-----

05.02.2018.
     
ke la1.jpg   

Pregled očiju 

Kako ove godine planiramo upariti našu Kimmy
(Inyabu Malena Ke La) odveli smo je na pregled očiju na Veterianrskom fakultetu u Zagrebu.


Rezultat testa je uredan, tj. negativan na nasljedne očne bolesti!! 


-----

28.01.2018.

5. kolo Omanovac zimske trening lige

Barbara Tukara & Inyabu Saperlot "Sapi"ne posustaju.  Uspješno su odradili i 5.kolo Omanovac zimske trening lige. Za 7.7 km od Pakraca do planinarskog doma Omanovac im je trebalo nešto više od sat vremena.

omanovac5.jpg
Barbara Tukara & Inyabu Saperlot


-----

27.01.2018.

Seminar za stručno osposobljavanje

Prema novom "Zakonu o zaštiti životinja", svaka osoba odgovorna za uzgoj i brigu o životinjama u uzgoju kućnih ljubimaca namjenjenih prodaji mora proći seminar za stručno osposobljavanje.

Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske odobrilo je program Hrvatskog kinološkog saveza koji je prvi takav seminar organizirao u Zagrebu 27.01.2018.

Na seminaru su predavali priznati stručnjaci većinom veterinarske struke koji su s nama, uzgajivačima podjelili svoja iskustva i znanje.

Nakon nekoliko dana dobili smo svoju Potvrdu o osposobljenosti koja se izdaje na vremenski period od 5 godina.

  potvrda.jpg

-----