O nama

 

Img_1984.jpg

Iako bih najrađe ostavila ovu stranicu praznom s kratkim objašnjenjem koje je moj prijatelj znao reći "Još uvijek tražimo riječi", vjerojatno je ipak najbolje samo početi pa će i riječi doći same po sebi... :)

Nakon odlaska dugogodišnjeg ljubimca, perzijskog mačka Moglija, odlučila sam nabaviti nešto sasvim drugačije - dugo željenog sibirskog haskija.
Luppo, naš prvi haski,
došao je u naš dom 2005. Kupljen je od preprodavača, a njegova rodovnica kasnila je nekoliko mjeseci, već smo se prestali nadati da ćemo je uopće dobiti. Luppo je stigao kao preplašeno štene, puno glista i neadekvatno cijepljeno, sa čestim zdravstvenim problemima. Iako su mi svi lijepo govorili da pazim od koga kupujem psa, moj je tijek misli bio "ma bitno da je haski... ima papire, dakle kvalitetan je". Da stvar bude još gora, u to sam vrijeme čak imala i priliku kupiti odlično štene za samo malo veću cijenu koje bi došlo 15 dana kasnije. U glavi mi je radilo... Luppo će stići odmah i manje ću ga platiti, a ovo kvalitetnije moram čekati još 15 dana. Ufff to mi se činilo kao vječnost :)

No što je bilo bilo je, ostavimo prošlost tamo gdje joj je mjesto. Smatram da "SVE IMA SVOJE ZAŠTO", pa zato i sad vjerujem da su mi ove četiri godine provedene s Luppom širom otvorile vrata u svijet haskija koje obožavam. Upoznala sam puno prekrasnih ljudi, svijet izložbi, haskijevsku narav, počela sam proučavati uzgoj i linije haskija pa je stvorena baza pedigrea i Luppova stranica, zamišljena kao pomoć budućim vlasnicima haskija da pronađu svoje štene ili udome starijeg haskija te da se pripreme na sve nestašluke koje će im njihovi ljubimci prirediti. Bila sam inicijator i jedna od organizatora prve specijalne izložbe V FCI skupine u Hrvatskoj. Svega toga ne bi bilo da nije bilo mog Luppa.

Kao čest posjetitelj izložbi primijetila sam da su me uvijek oduševljavali haskiji iz iste uzgajivačnice. Bili su to Siberian Lady psi. I onda se u ringu pojavila ona...najljepši haski kojeg sam ikad vidjela.. Misty May of Siberian Lady...bila je nestvarno lijepa.


7-2.jpg

Moje oduševljenje njome i ostalim Siberian Lady haskijima još je više poraslo nakon posjeta toj uzgajivačnici. Odlučila sam da želim svog Siberian Lady psa. Tu odluku nije bilo lako realizirati jer je lista čekanja na njihove štence duga. Početkom 2010. godine želja mi se ostvaruje i postajemo bogatiji za jednog člana obitelji - stiže nam Mistyna kćer Inya June of Siberian Lady. Nema riječi kojima bih je mogla opisati... savršen početak.

Njezinim dolaskom registrirali smo i vlastitu uzgajivačnicu - Inyabu. Naziv je bio zamišljen kao izvedenica iz dvaju imena - Inya i Boo Boo (Luppovo službeno ime). Kada sam ga upisala u Google, mom oduševljenju nije bilo kraja - riječ Inyabu znači mačka! :) To u potpunosti odgovara našim haskijima jer je mačka samostalna i neovisna poput Luppa, a umiljata i lijepa poput Inye.

Mi smo mala uzgajivačnica koja će još neko vrijeme pričekati svoje prvo potomstvo, ali nema veze, nama se nikamo ne žuri. Na kraju bih još mogla napisati - kao i svi ostali odgovorni uzgajivači - da nam je cilj proizvesti zdrave štence, dobrih krvnih linija i dobrog temperamenta. Ostvarit ćemo taj svoj cilj kada jednom dobijemo potomstvo kvalitetno kao naša Inya... i kada nekome ostvarimo njegov san s Inyabu haskijem.

Želimo vam ugodno provedeno vrijeme na našim stranicama!

Nives i haskiji
Zagreb, 09.02.2010.