Novosti

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010
26.11.2011.

Uzgojni pregled Zagreb, 26.11.2011.

Poligon kluba za obuku sportskih i službenih pasa - KOSSP ZAGREB
suci: Nataša Blanuša i Jasna Matejčić

iz Pravilnika o uzgoju i upisu pasa:

"....uzgojni pregled je obvezatan za sve mužjake i ženke sportskih i službenih pasmina pasa, s kojima se želi obavljati uzgoj u okviru Hrvatskog kinološkog saveza...

...na svakom uzgojnom pregledu mora biti komisija od najmanje dva suca...

....procjena uzgojne vrijednosti obavlja se prema vanjskom izgledu psa, ocjeni oblika, precima, potomcima, nagradama, naravi, radnim ispitima, HD snimci kukova i kondiciji psa, a uz zadovoljenje minimalnih kriterija za stjecanje uzgojne vrijednosti...

...rezultat uzgojnog pregleda (zadovoljio / nije zadovoljio)bit će unesen u rodovnicu posebnim žigom, koji mora biti jasno vidljiv na rodovnici...."

Inya je dobila uzgojnu dozvolu!!!


-----

20.11.2011.

CACIB Zagreb 20.11.2011.

Nakon iscrpljujućeg radnog petka i još jedne uspješno organizirane  3.specijalne izložbe Nordic Cluba, nismo imali puno vremena za odmor. U subotu nas je čekala kratka šetnja i dugotrajno uređivanje Inyinog punog krzna. Trud se isplatio i Inya je na nedeljnom CACIB Zagrebu 20.11.2011. opet zasjala.

Uz sigurnu ruku našeg dragog prijatelja Marka Krznarića, sudac Paul Stanton (S) je proglasio Inyu najljepšom kujom u razredu prvaka te joj dodjelio titule CAC i R.CACIB.

marko1.jpgmarko2.jpg

Jedino što se čulo izvan ringa su riječi ljubav, ljubav, ljubav...svi su komentirali kakav divan odnos imaju..

Marko, hvala ti od srca!


-----

13.11.2011.

CACIB Vrtojba and Šempeter 12/13.11.2011

Dvije međunarodne izložbe + smještaj u prehladnoj sobi + samo jedan korosan i kava za doručak /dvije prelude cimerice Lea i Lara = Odličan vikend u Sloveniji.

Još se uvijek ne mogu prestati smijati :-)

A tu su naravno i odlični rezultati. Dvostrukom pobjedom u razredu prvaka naša Inya je otvorila svoj treći šampionat.

Inya 1.jpgInya 2.jpgphotos by: Sophies Pearl and Polar Knight

Uz ovakve slike, najvjerojatnije već sami prepostavjate da je za Inyin grooming i predstavljanje u ringu bila zadužena gospođica Lea Bartoš!!!

Hvala cure na prekrasnom vikendu!

CACIB Vrtojba 12.11.2011. 
CACIB Šempeter 13.11.2011.
Inya June of Siberian Lady
Inya June of Siberian Lady
razred prvaka razred prvaka
CAC, R.CACIB CAC
sudac: Peter Harsany (H)
sudac: Matti Touiminen (FIN)

-----

25.09.2011.

23. 24. & 25.09.2011.
Susret i specijalna izložba nordijskih pasmina Dunaharaszti

Nakon nekoliko godina planiranja, odgađanja i ponovnog planiranja, na nagovor Northspring tima napokon smo posjetili tradicionalni susret nordijskih pasa u Dunaharasztiu - Mađarskoj. Tatin veliki auto, natrpane stvari, CD Pistachio Metallic, Nataša, Gordan, ja, tri blesava sibirca (Luppo, Inya i Ita) od pozadi i zabava je počela.

Isprobali smo gotovo sve aktivnosti koje mogu zamisliti: vuču kolica, canicross, triatlon, tko će brže pojesti hrenovku, prolaženje između čunjeva s lopticom u žlici i još puno toga.

Uz zabavu i smijeh nekako potpuno prirodno su došli i odlični rezultati.

Canicross žene (2.5km - 2 trke)
Nives Medunjanin i Inya June of Siberian Lady - 2. mjesto
Nataša Popović i Discworld Ayita Honehe - 3. mjesto

trcanjeja.jpgnatasatrk.jpgmi.jpg

Triatlon (200 metara plivanje, 2.5km canicross i 2.5km bikeyöring)
Gordan Petričić i Inya June of Siberian Lady - 3. mjesto

plivanje.jpgtrcanjegoc.jpgbicikl.jpg

U sklopu susreta 24.09.2011 se održala i Specijalna izložba nordijskih pasmina na kojoj smo izložili našu Inyu. Unatoč tome što je prisustvovala u  većini tamošnjih aktivnosti, pljenila je pažnju svojim temperamentom i savršenim krznom. Suđenjem g. György Tesics-a Inya je plasirana kao druga od pet otvorenih ženki te joj je dodjeljena titula R.CAC.

stav.jpg

Ovim putem bi se htjela zahvaliti Agi i Laciju iz Northspring tima na svemu što su učinili za nas, Susan (Kakastavi) na posuđenom biciklu za bikeyöring i svim mađarskim prijateljima na gostoprimstvu.


-----

28.08.2011.

CAC Samobor 27.08.2011. & CAC Trbovlje 28.08.2011

Dvije nacionalne izložbe - dvije različite zemlje - jedan vikend.
Nakon duže ljetne stanke, posljednji vikend našeg godišnjeg odmora proveli smo na izložbi. 

Nacionalna izložba na otvorenom CAC Samobor održala se nedaleko od našeg rodnog grada Zagreba. Domaći teren i odličnu domaću atmosferu upotpunio je ogroman kamp s poznatim ljudima. Vera i Gamsi, Nina, Lea  i Lara i naravno da ne zaboravim, Marko Krznarić koji je ovog puta imao najveću ulogu u svemu.

Dok je Lea bila zadužena za moralnu podršku i završni sjaj, upravo smo Marku povjerili najzahtjevniji zadatak; održati Inyinu kondiciju, odraditi savršeni grooming i najvažnije predstaviti Inyu u najboljem svjetlu pred sucem Stelios Makaritisom (GR).

Marko je svoj zadatak shvatio vrlo ozbiljno i odradio ga odlično!! U konkurenciji od 12 haskija, Inya je osvojila svoju petu titulu prvaka pasmine (BOB), a kasnije u velikom ringu i drugo mjesto u V FCI grupi (R.BOG)!!!

samobor.jpg

Sljedeći dan u Sloveniji, na CAC Trbovlju, suđenjem sutkinje Jadranke Mijatović (HR) Inyi je uz lijep opis i pohvalu Markovog načina predstavljanja dodjeljena titula R.CAC.


-----

09.07.2011.

Obavili smo Rtg pregled Inyinih kukova i laktova!

Nalaz je HD:A (zdravi kukovi) i ED:0 (zdravi laktovi)

Jeeej!!
 


-----

23.04.2011.

23.04.2011. CACIB Odžaci

Izložiti Inyu na jednoj od najljepših internacionalnih izložbi u Srbiji - CACIB Odžaci nam je bila velika želja, ali skoro nemoguća. Zbog raznoraznih privatnih razloga nismo bili u mogućnosti putovati.
Ostalo je samo jedno rješenje. Poslati Inyu s nekim. 

Izbor je pao na drage prijatelje Davora i Marinu Ivić. Tamo ju se dočekao cijeli Siberian Lady tim, koji se pobrinuo da Inya bude predstavljena kako zaslužuje.

Sutkinja Elena Agafonova (RUS) je ocjenila Inyu odličnom ocjenom te joj dodjelila titule CAC, CACIB i BOS!!! S ovim rezultatima, Inya je ispunila sve uvjete da postane šampion Srbije!!

Hvala svim prijateljima koji su nam pomogli na putu do ovog uspijeha, a posebno Lei Bartoš na odličnom hendlingu.. opet :-)

pokret11.jpg

Inya June of Siberian Lady - odličan,I.,CAC,CACIB
Novi šampion Srbije!


-----

17.04.2011.

CAC Virovitica 17.04.2011.

Inya vt2.jpgKako divan vikend!!!!!

Odluka Kinološke udruge Virovitica da organizira prvu nacionalnu izložbu pasa u Virovitici smo dočekali s oduševljenjem.
I kako to uvijek ide od ispunjavanja prijavnice, pa do ulaska u ring, vrijeme je proletjelo dok si rekao keks.

Ovog puta u izložbeni ring Inya je ušla s Siberian Lady hendlerom - Leom Bartoš. Cure su jednostavno dominirale ringom. Inyu je sutkinja Nataša Blanuša (HR) ocjenila  odličnom ocjenom, te joj dodjelila CAC i BOB (titulu najljepšeg psa pasmine), a nedugo nakon toga Inya je proglašena  i najboljim psom u V FCI grupi!!!!

S ovim rezultatom Inya je završila zreli Hrvatski šampionat!

Nakon svega ostaje mi još samo da se zahvalim Nataši Blanuši (HR) - sutkinji, Danijelu - mojoj boljoj polovici na podršci, Danijelu i Ivani iz Danivas uzgajivačnice na ugodnom društvu, Mirjani - Inyinoj uzgajivačici, i najviše od svega hvala Lei Bartoš - najboljoj hendlerici na svijetu koja iz naše Inye uvijek izvuče ono najbolje.

vt3.jpg

                                    Inya June of Siberian Lady - odličan, I., CAC, BOB, BOG!!!!!
                                                       PRVAKINJA HRVATSKE U LJEPOTI!!


-----

02.04.2011.

CAC Rovinj 02.04.2011.

Napokon nam je stiglo i proljeće, a s njim i prva izložba na otvorenom CAC Rovinj. Izložbu smo prijavili nenadano, na zadnjem roku. Kratak razgovor s ekipom iz Discworld uzgajivačnice, te pogled na još uvijek prekrasno krzno naše Inye urodilo je vrlo brzom odlukom. Idemo u Rovinj, točnije Bale. 

Prenatrpan auto, Disworld (Vera, Nataša, Honey i Gamsi) i Inyabu cure (Inya i ja), te sunčano i toplo vrijeme, kao da je svima podiglo raspoloženje pa nam je cijela izložba prošla u odličnoj opuštajućoj atmosferi.

2011RovinjInya2.jpg2011RovinjInya.jpg

Na kraju suđenja, osim zbog dobrog provoda dobili smo još jedan razlog za veselje. Sutkinja Barbka Novak (SLO), dodjelila je Inyi odličan, I., CAC i BOB, dok je mlada nada Discworld uzgajivačnice Discworld Onida Miakoda - Gamsi osvojila VP 1 i BOB baby.


-----

06.03.2011.

05. & 06.03.2011. - dvostruki CACIB Zagreb

subota.jpg


Kao i svake godine izložbena sezona u Hrvatskoj se otvara proljetnim  CACIB Zagrebom. Dvije izložbe u jednom vikendu i dragi gosti iz Siberian Lady tima (Mirjana, Lea i Elly May - Inyina polusestra) već u samom startu su garantirali odličan provod.

Prvi dan je sudila gospođa Ligite Zake(LAT), koja je našoj Inyi  je uz divan opis  dodjelila titule CAC i R.CACIB.

Drugi dan, suđenjem Borisa Špoljarića (HR), Inya je ponovila uspijeh u svom razredu osvojivši svoj drugi CAC u Hrvatskoj.

Ovim rezultatima otvorili smo i hrvatski šampionat.

 

Naša gošća, Inyina starija polusestra - Elly May of Siberian Lady je doslovno vladala ringom te oba dana osvojila BOB, a u nedjelju je potpuno zasluženo proglašena najljepšim psom izložbe.

Čestitam Siberian Lady timu na ovim fantastičnim rezultatima.


-----

26.02.2011.

CACIB GRAZ 26.02.2011.

Imamo divne vijesti iz ringa!!! :-)

Ovogodišnju izložbenu sezonu odlučili smo započeti na internacionalnoj izložbi CACIB Graz u Austriji. Naša je Inya, stara samo 15 i pol mjeseci, po prvi put u "odraslom" razredu (međurazredu), u velikoj konkurenciji od 36 prijavljenih sibirskih haskija osvojila CAC, CACIB i BOB!!!!

Nažalost, zbog propusta organizatora nismo se natjecali u velikom ringu - suđenje pasmine je trajalo predugo, pa je BIS program prošao bez nas :-(

Ali unatoč tome oduševljeni smo ovako velikim Inyinim uspijehom. Ovim rezultatom Inya je otvorila austrijski i internacionalni šamopinat.

Img_2716.jpgImg_2816.jpg

Od srca se zahvaljujem sutkinji Angeli Dohnal (A) zbog ovako velikog priznanja,  Mirjani Prpić - Inyinom uzgajivaču, a najviše od svega hvala Lei Bartoš na savršenom groomingu i prezentaciji. Bez nje ništa od ovog ne bi bilo moguće.-----