Novosti

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010
31.12.2014.

Rekapitulacija 2014. godine

2014. godina se pokazala vrlo uspješnom za Inyabu uzgajivačnicu, uz mnogo plasmana na postolju, naši psi su zatvorili nekoliko šampionata:

Taysa's Voyager - prvak Hrvatske u ljepoti
Inyabu Shamanina - mlada prvakinja Hrvatske u ljepoti
Inyabu Sooshka Lee - mlada prvakinja Hrvatske u ljepoti
Inyabu Sunday Django - mladi i zreli prvak Makedonije u ljepoti, prvak Srbije i Crne Gore u ljepoti


-----

23.11.2014.

Dvostruki CACIB Zagreb

Naš vatreni dečko, Taysa's Voyager "Dexter", na trenutak je zamijenio ormu s izložbenim povodnikom i zatvorio Hrvatski šampionat s praskom!!!!

U velikoj konkurenciji iz otvorenog razreda mužjaka sibirskih haskija, Taysa's Voyager, je u subotu suđenjem Franje Kovačeva (HR) osvoio drugo mjesto i R.CAC , dok mu je u nedjelju sudac Avi Marshak (ISR) dodjelio titule CACCACIBZagreb Winner i NAJLJEPŠI PAS PASMINE!!!!

Šećer na kraju je bilo naše odlično predstavljanje u BIS ringu gjde je Dexter izabran u prva 4 psa između 14 predstavnika V FCI grupe.

dexzg.jpg dex zg1.jpg dexzg1.jpg

Taysa's Voyager je novi Prvak Hrvatske u ljepoti!!!!


-----

21.11.2014.

Nordic Club Membership Award - NCMA 2013/2014

U petak navečer, Nordic Klub je održao 6.specijalnu izložbu za sve pse V FCI grupe. Unatoč malobrojnosti članova u organizacionom odboru odradili smo odličan posao. Posebno bih se htjela zahvaliti vjernim izlagačima koji se iz godine u godinu vraćaju i s tim uveličavaju ovaj događaj.
Tradicionalno, nakon Best in Showa specijalne izložbe, Nordic Club je proglasio najuspiješnije pse V FCI grupe za godinu 2013/2014
 
S ponosom objavljujem da je naša mlada nada Inyabu Sooshka Lee osvojila 3.mjesto u kategoriji Najbolji mladi izložbeni pas za 2013/2014. godinu
 
ncmakolaz.jpg
Inyabu Sooshka Lee - NCMA 2013/2014. BEST JUNIOR SHOW DOG - 3.mjesto

-----

16.11.2014.

CACIB Bijelo Polje & CACIB Pljevlja

Inyabu Sunday Django je predstavljen na dvije CACIB izložbe u Crnoj Gori. Pobjedivši u svom razredu na obije izložbe, te osvojivši dvije titule CAC, ispunio je uvjete za Šampionat Crne Gore.
   
django monte.jpg django monte 1.jpg
Bijelo Polje 15.11.2014.
Inyabu Sunday Django
međurazred
sudac: Vojislav Brajović (MNE)
odličan, I., CAC
CACIB Pljevija 16.11.2014.
Inyabu Sunday Django
međurazred
sudac: Miodrag Vreteničić (MNE)
odličan, I., CAC

-----

12.10.2014.

CAC Virovitica 12.10.2014.

Iako smo planirali u Viroviticu ići s njima, u zadnji tren su nam se planovi poremetili, te su Sooshka i Ema morale izložbu odraditi same. Cure su već postale prave male profesionalke pa problema nije bilo. Vrlo brzo su me oduševili odličnim vijestima. 

virovitica kolaz.jpg
Inyabu Sooshka Lee - odličan, I., CAC, BOB!!!

Inyabu Sooshka Lee je suđenjem Andree Jurcan iz Srbije osvojila CAC i BOB - titulu Najljepšeg psa pasmine!! A kasnije je s Emom u Junior handlingu osvojila 4.mjesto!!!

Bravo cure! Ponosna sam na vas!


-----

04.10.2014.

Međunarodni dan životinja 04.10.2014

U sklopu proslave Međunarodnog dana zaštite životinja organizirane su dvije cani cross utrke humanitarnog karaktera u Zagrebu. Iako su bile organizirane vremenski vrlo blizu jedna drugoj, uspijeli smo sudjelovati na obije.
Prva trka "Nema predaje" je bila na Bundeku u organizaciji udruge Futura , a druga na nasipu "Orijentacijsko trčanje sa psom" u organizaciji udruge Goodie.
   
goodie.jpg klub.jpg
Nives Medunjanin & Inya June of Siberian Lady - cani cross & orijentacijsko trčanje - 3.mjesto

Natjecali smo se s našom Inyom (Inya June of Siberian Lady) te smo na obije trke osvojile 3. mjesto a društvo nam je pravila vesela ekipa iz Kluba sportskih i zaprežnih pasa čiji smo ponosni član.

-----

21.09.2014.

19. susret nordijskih pasa Dunaharaszti 2014.

Kao i svake godine, za Inyabu tim kraj rujna je rezerviran za Dunaharaszti. Nakon kišnog i hladnog ljeta, topao i sunčan vikend nam je došao kao naručen. 

Ni sama ne znam kako bih opisala Dunaharaszti ljudima koji nisu ovako nešto doživjeli, ali za sve ljubitelje haskija ovo bi jedom riječju bio raj. Drvene kućice uz jezero, prekrasna staza za trku, te bar 6 haskija ispred svake kuće. Ne morate puno zamišljati kakva nas je muzika budila svako jutro. Cijela arija haskijevskog zavijanja orila se šumom. Ni našim gradskih haskijima nije dugo trebalo da se pridruže, ipak, to je nešto što je generacijama duboko u njima.

Red druženja, red hrane i pića i došlo je vrijeme za trku. Inya i Luppo su se natjecali u canicrossu dok smo za našeg energičnog dečka Dexera pripremili pravo iznenađenje. Prijavili smo ga na cijeli niz aktivnosti; cani cross, scootering i triatlon ali kao što smo i prepostavljali, Dexteru je opet bio dovoljno samo pola sata da povrati snagu i opet počne dosađivati zavijanjem i mahanjem repom kao da kaže; "Ajmo ekipa, što sad? Što ćemo sad raditi?" :-)

Niv i lup.jpg
Nives Medunjanin & Luppo - 11.mjesto u disciplini Cani cross žene

Rezultati nisu izostali. Nives je s Luppom osvojila 11. mjesto a Bojana s Dexterom (Taysa's Voyager) 15.mjesto u sve brojnijoj disciplini Cani cross žene

bojana scooter.jpg   bojana tranja.jpg
Bojana Mandić & Taysa's Voyager (Dexter) - 15.mjesto u disciplini Cani cross žene i 4.mjesto u disciplini scootering polar

Danijel i Inya (Inya June of Siberian Lady) su ove godine podbacili s rezultatom, te bili 13. u disciplini Cani Cross Muškarci (Danijel se malo previše prepustio zabavi i kojoj čašici više večer prije, pa je Inya imala poprilično zahtjevan zadatak vukući ga pripitog kroz šumu :-)) . 

danijel inya.jpg   danijel inya1.jpg
Danijel Tomašić & Inya June of Siberian Lady - 13.mjesto u disciplini Cani cross muškarci 

U Scooteringu (pas vuče romobil) s jednim polarnim psom Bojana i Dexter su osvojili 4.mjesto (muškarci i žene zajedno) a u Triatlonu žene 3. mjesto.

triatlon dex.jpgBojana Mandić & Taysa's Voyager (Dexter) - 3.mjesto u discilpini Triatlon žene

Nakon svega, iskušali smo se u još nekoliko disciplina zabavnog karaktera; tko će prvi pojesti hrenovku, nošenje haskija oko stupića, husky agility, trikovi i drugo.

Nakon svega ovoga možemo samo reći da jedva čekamo sljedeću godinu i ponovno druženje, a do tada uživajte u našoj Galeriji.


-----

20.09.2014.

CAC Karlovac 20.09.2014.

CAC Karlovac se već drugu godinu održavao u isto vrijeme kad i naša dugo očekivana trka u Mađarskoj. 

Iako smo mislili izložbu preskočiti, Sooshkina suvlasnica Ema je izrazila želju za nastupom u junior hendlingu

S obzirom na želje mlade dame i i samu činjenicu da je Karlovac njihov grad morali smo pristati. Inyabu Sooshka Lee je po prvi put predstavljena u međurazredu sutkinji Barbki Novak iz Slovenije, koja joj je dodjelila njezin prvi CAC s čim je Sooshka započela svoj prvi odrasli šampionat.

Našto kasnije u velikom ringu, Ema i Sooshka su pokazale svoje znanje u handlingu, nastupajući kao pravi mali tim nisu mogle ostati nezamijećene. Poznati hrvatski handler Ante Lučin, ovaj put u ulozi suca, dodjelio im 5.mjesto uz koje su dobile i vrijedne nagrade.

  emasooshka.jpg

-----

14.09.2014.

CACIB Leskovac 14.09.2014.

Na međunarodnoj izložbi u Srbiji, Leskovcu, sudac Duško Piljević je Inyabu Sunday Djangu dodjelio titulu CAC i CACIB

Ovim rezultatom Django je postao Prvak Srbije u ljepoti!!


-----

10.09.2014.

 

inyap2 (1).jpg  

Pregled očiju


Kako ove godine planiramo upariti našu Inyu (Inya June of Siberian Lady) odveli smo je na ponovni pregled očiju na Veterianrskom fakultetu u Zagrebu.

Rezultat testa je negativan na nasljedne očne bolesti!! :-)

-----

31.08.2014.

Dvostruki CACIB Ohrid 30. & 31.08.2014.

django vijesti.jpg  

Nema boljeg poklona za rođendan nego kad dobijete vijest da je jedno od vaše "djece" opet stalo na postolje.

Inyabu Sunday Django je izložen na dvije CACIB izložbe u Ohridu. Prvi dan je sudio Pance Dameski iz Makedonije, a drugi Claude Violet iz Francuske. 

Django je na obije izložbe osvojio CACCACIB i titulu Najljepšeg psa pasmine (BOB), dok je u nedjelju proglašen i trećim najljepšim psom V FCI grupe (3rdBOG).


-----

09.08.2014.

CAC Sinj & CAC Knin (noćna izložba) 09.08.2014.

Kao i svake godine, posjet baki u Kninu smo začinili s dvije ljetne izložbe. S obzirom da se štenci Inyabu "S" legla već vrlo brzo približavaju starosti od 18 mj. te izlaze iz mladog razreda, odlučili smo pokušati zatvoriti mladi šampionat, nakon Inyabu Shamanine (Nine), i s drugom djevojčicom koju smo zadržali, Inyabu Sooshkom Lee.
 
Mala Sooshka je svoj put prema mladom hrvatskom šampionu započela u Osijeku još početkom travnja , dobivši  svoju prvu BOB titulu, ali je nakon toga doživjela manju nesreću, u lovu na mačku ju je u trenutku nepažnje udario auto. Svom srećom ozljede nisu bile opasne po život i nekoliko mjeseci kasnije Sooshkica se vratila u ring te oduševila suce.
   
sooshka stav.jpg sooshka pokret sinj.jpg
 
Na dnevnoj izložbi CAC Sinj te noćnoj CAC Knin, Sooshka je zatvorila Mladi Hrvatski šampionat i to s praskom!!!! 2xPRM, 2xJBOB i na kraju 2x Junior BIS!!!!
 
Kao mladom uzgajivaču, koji je u ovu kombinaciju dao svoje cijelo srce, ovo je potvrda da se snovi ipak ostvaruju i da ih nikad ne treba pustiti.
 
sooshka postolje.jpg
Inyabu Sooshka Lee - 2xPRM, 2xJBOB, 2x Junior BIS winner!!!
Nova mlada prvakinja Hrvatske!
 
I to nije sve...
 
Crveni dečko Inyabu tima, Taysa's Voyager "Dexter" kako mu i ime samo kaže voli putovati, pa nakon što smo s tim energičnim psom proveli svoje paraznike na Jadranskom moru, nismo mogli odoljeti njegovom pogledu, a da i njega ne povedemo sa sobom.
 
Kojom brzinom je ušao u auto spreman za polazak, tako se brzo, a da da se nismo stigli niti okrenuli, našao na postolju među Najljepšim psima izložbeJedan pogled na kretanje ovog psa, bio je dovoljan da svi vide koliko uživa u trčanju i radu, u kojem uvijek daje sve od sebe.
   
dex stav.jpg dex pokret sinj.jpg
 
Naš putnik Dexter je osvojio 2 x titulu najjepšeg psa pasmine (BOB), x titulu najljepšeg psa V. FCI grupe (BOG), te je  Sinju je ušao u same finale i postao Reserve BEST in SHOW winner!!!
 
dex rbis.jpg
Taysa's Voyager - 2xCAC, 2xBOB, 2x BOG, Reserve BEST in SHOW!!!!!
 
Željela bih se zahvaliti cijenjenim sucima Viboru Ježeku, Zlatku Kraljiću i Branislavu Rajiću što su prepoznali kvalitetu naših pasa.

-----

25.07.2014.

CACIB Split 25.07.2014.

Usred godišnjeg odmora na Jadranskom moru, između plivanja i 6 kilometarskog dnevnog trčanja na Marjanu uspjeli smo uhvatiti malo vremena za jednu noćnu izložbu - CACIB Split
Taysa's Voyager "Dexter" predstavljen je u otvorenom razredu sutkinji Liz Cartledge iz Velike Britanije koja mu je dodijelila titule R.CACR.CACIB

pokret.jpgVeliko hvala Bianci i Jeleni za ovu predivnu fotografiju!


-----

20.07.2014.

Dvostruki CACIB Mavrovo 19.07. & 20.07.2014.

Sjajan vikend i ponovo odlične vijesti iz Makedonije. Inyabu Sunday Django je na dvostrukoj međunarodnoj izložbi CACIB Mavrovo, po prvi put predstavljen u međurazredu, te je sa samo 15 i pol mjeseci osvojivši 2xCAC i 2xCACIB titulu ispunio uviete za zreli Makedonski šampionat.

Suci su bili Sanja Momčilović Bognić i Vladimir Žižakov iz Srbije.

Ovim rezultatima, osvojivši dvije CACIB titule, Django je već na pola puta do zatvaranja Međunarodnog šampionata.

Jako smo ponosni na ovog dečka!

django111.jpg django2.jpg

Inyabu Sunday Django - 2xCAC & 2xCACIB
Novi šampion Makedonije!!


-----

13.07.2014.

30. Specijalna izložba Nordijskih pasmina u Austriji, Bad Fischau 

Jubilarna, 30. specijalna izložba Nordijskih pasmina austrijskog kluba dovela nas je u Bad Fischau. 
Inyabu uzgajivačnicu predstavili smo s dva psa, Dexterom (Taysa's Voyager) i Inyom (Inya June of Siberian Lady).

Večer provedena s ekipom iz Siberian Lady uzgajivačnice, stručni seminar o sibirskim haskijima gospodina Michael Jennings (USA), te tombola veselog austrijskog kluba značilo je dobru zabavu.
 
Sudac, g.Michael Jennings (USA) na sebi je imao tešku odluku, od ukupno 76 sibirskih haskija morao je izabrati najboljeg. 
 
Naš crveni njemački dečko Taysa's Voyager (Dexter) letjeo je ringom i nije ostao nezamijećen. U konkurenciji od 9 mužjaka otvorenog razreda osvojio je odlično 3.mjesto.
 
dex austrija2.jpg dex austrija1.jpg
 
Dok je kraljica Inya (Inya June of Siberian Lady) plasirana na 5.mjesto u teškoj konkurenciji od 13 ženki u otvorenom razredu. 

inya austrija1.jpg Inya austrija2.jpg
   
Na samom kraju, Inya je sudjelovala u BIS programu sa svojom obitelji. Pet Siberian Lady pasa predstavilo je uzgojnu grupu gđe.Mirjane Prpić i osvojilo 1.mjesto. Jeeeeej!

group.jpg
BISS Breeding group - Siberian Lady kennel
Toya May, Electric Blue, Inya June, Gwen May i Graystoke of Siberian Lady


-----

29.06.2014.

CAC Koprivnica 29.06.2014.

Samo dva tjedna nakon Velike Gorice, naša Nina (Inyabu Shamanina) je ponovila uspijeh, osvojivši svoju treću titulu Prvaka razreda mladih za redom na nacionalnoj izložbi CAC Koprivnica. Time je ispunila sve uvijete da postane Mladi prvak Hrvatske u ljepoti!!!
Kasnije u velikom ringu, Nina je ušla u uži izbor za najljepšeg mladog psa izložbe.
 
Iako je sudac Vibor Ježek (HR) nahvalio Ninin tip i kretanje, titulu Najljepšeg psa pasmine je dodijelio Nininoj majci Inyi June of Siberian Lady. Iako je prošlo 8 mjesci od zadnjeg Inyinog izlaganja, cura se nije zaboravila šepuriti u ringu, pa je ubrzo nakon BOB titule usljedila i titula najljepšeg psa u V FCI grupi.
 
Inya koprivnica.jpg
Inya June of Siberian Ladyodličan, I., CAC, BOBBOG !!!


-----

28.06.2014.

Uzgojni pregled Zagreb 28.06.2014.

Poligon kluba za obuku sportskih i službenih pasa - KOSSP ZAGREB
sudac: Srećko Kukić

Inyabu Shamanina i Inyabu Sooshka Lee su dobile svoje uzgojne dozvole!

cure.jpg


-----

27.06.2014.

Obavili smo Rtg pregled kukova Inyabu Shamanine!

Nalaz je HD:A (zdravi kukovi) :-)


-----

15.06.2014.

CAC Velika Gorica 14.06.2014. & CAC Novi Marof 15.06.2014.

Dvije nacionalne izložbe u blizini Zagreba (Velika Gorica i Novi Marof) iskoristili smo za predstavljanje naše male "šamanice " Nine (Inyabu Shamanina).

Iako u svom ljetnom izdanju, totalno bez krzna, Nina je uspijela očarati suce, pa je na obije izložbe plasirana kao prva u svom razredu.

Posebnu čast nam je ukazao sudac iz Italije, Giuliano Biasolo koji je uz titulu Prvaka razreda mladih, našoj Nini dodjelio i titulu Najljepšeg mladog psa pasmine, Najljepšeg psa pasmine,
3. mjesto u V FCI grupi, te 1. mjesto u mladim psima iz V FCI grupe (JBOG -uži izbor za Junior BIS)

nina postolje.jpg
Inyabu Shamanina - odličan, I., PRM, JBOB, JBOG, BOB, 3rdBOG!!!
     

-----

26.05.2014.

25.05.2014. CACIB Varaždin

Razlog posjeta ovogodišnje međunarodne izložbe u Varaždinu po prvi puta nije bio vezan uz predstavljanje naših pasa nego uz polaganje ispita.

Kako je kinologija već niz godina veliki dio mog života, odlučila sam iskoristiti svoju ljubav i znanje, te napraviti korak dalje - prijaviti ispit za kinološkog suca.

Godinu dana volontiranja na izložbama i položen opsežan pismeni ispit o kinološkim organizacijama, anatomiji i kretanju pasa, bolestima te najvažnije samim standardima pasmina bio je tek početak.
Nakon tog, usljedila su stažiranja na izložbama u Sloveniji i Hrvatskoj gdje sam uz pomoć "starih lisaca" kinologije (Guida Vandonia, Andrasa Korozsa i Zlatka Kraljića) "pekla" zanat :-)

Usmeni ispit se održao u Varaždinu. Ispitna komisija koja se satojala od predsjednika Hrvatskog kinološkog saveza Damira Skoka, te g.Tome Pavića i poznate hrvatske all round sutkinje Dubravke Reicher, je bila vrlo temeljita i zahtjevna, i trud mi se na kraju isplatio.

Od danas sam kinološi sudac za 5 pasmina V FCI skupine
sibirski haski, aljaški malamut, samojed
akita inu i američka akita

Od srca hvala svim prijateljima i mentorima koji su mi pomogli na putu do ovog uspjeha.
   
marko i nives.jpg
photo by: Franjo Kovačev - Nox Poli

Marko Ljutić (Mangry's kennel) i ja na našem zadnjem stažiranju kod g.Zlatka Kraljića u Đakovu
Marko je bio moja pozitivna konkurencija i podrška tjekom cijelog puta do sudačke diplome. 
Hvala Marko!

-----

25.05.2014.

CAC Kicevo 25.05.2014.

Samo dva tjedna nakon velikog uspijeha u Sv.Nikoli, Django je opet stao na postolje. Suđenjem g. Stefana Mitrevskog (MK) na nacionalnoj izložbi CAC Kicevo, Django je proglašen najljepšim psom pasmine, a kasnije i najljepšim psom V FCI grupe.

grupa.jpg
Inyabu Sunday Djangoodličan, I., JCAC, JBOB, BOBBOG!!!!!

-----

11.05.2014.

CAC Sv.Nikola 11.05.2014.

Na nacionalnoj izložbi CAC Sv.Nikola u Makedoniji, Inyabu Sunday Django je još jednom osvojio titulu najljepšeg mladog psa pasmine, a nešto kasnije je u BIS programu je proglašen i trećim najljepšim mladim psom cijele izložbe.
Sudio je g.Pero Božinovski (MK).

junior bis2.jpg junior bis.jpg

Inyabu Sunday Django - odličan, I., JCAC, JBOB, 3rd Junior BIS!!!!!


-----

26.04.2014.

CAC Gevgelija 26.04.2014.

bobdjango.jpg   
Django je nastavio svoj put prema uspijehu.
Još jedan vikend, još jedna izložba, još nekoliko osvojenih titula i prvi pehar za Djanga!!

Inyabu Sunday Django je bio izložen na nacionalnoj izložbi CAC Gevgelija u Makedoniji, gdje je iz razreda mladih osvojio titulu najljepšeg psa pasmine.

Inyabu Sunday Django

razred mladih: odličan, I., PRM, JBOB, BOB!!
sudac: Massimo Inzoli (Italija)

-----

13.04.2014.

CAC Osijek 12.04.2014.

Još jedan vikend proveden na izložbi, ovaj put s odličnim vijestima.
U subotu na nacionalnoj izložbi u Osijeku smo predstavili našu mladu nadu Inyabu Sooshku Lee.
Samo 12 mjeseci stara, Sooshkica je iz razreda mladih pomela konkurenciju te uz odličnu ocijenu osvojila titule Prvaka razreda mladih, Najljepši mladi pas pasmine i Najljepši pas pasmine (BOB).
Malo kasnije tog dana, u velikom ringu između mnoštva mladih pasa Sooshka je ušla u uži izbor za BIS Junior.
 
Zahvaljujemo se sucima Damiru Skoku (HR) i Zlatku Kraljiću (HR), koji su nam prepoznajući Sooshkinu kvalitetu uljepšali dan.
 
osijek1.jpgosijek2.jpg
Inyabu Sooshka Lee - odličan, I., PRM, JBOB, BOB, uži izbor za BIS Junior!

-----

12.04.2014.

CACIB Skoplje 12.04.2014.


Inyabu Sunday Django nas je poprilično razmazio svojim uspjesima, pa smo se tako već potpuno navikli na dobre vijesti iz Makedonije.

U Skoplju, na međunarodnoj izložbi pasa, sudac Živojin Stevanović iz Srbije, dodjelio je Djangu odličnu ocijenu, te titule Prvaka razreda mladih i Najljepšeg mladog psa pasmine.

Nema sumnje ovo je tek početak odlične Djangove izložbene karijere.

Kao štene s najviše energije u leglu, Django je uvijek bio prvi u izvođenju vragolarija, pa nas je slika njegovog "pobjedničkog plesa" jako razveselila.

Samo je jedan Django :-)

  crazy django.jpg

-----

11.04.2014.

Obavili smo Rtg pregled kukova Inyabu Sooshke Lee!

Nalaz je HD:A (zdravi kukovi)

Jeeej!!


-----

05.04.2014.

CAC Bjelovar 05.04.2014.


Ove subote smo na nacionalnoj izložbi pasa u Bjelovaru predstavili i našu drugu curicu koju smo ostavili u suvlasništvu iz zadnjeg legla - Inyabu Sooshku Lee.

Sooshkica se odlično snašla u ringu a sutkinja Dubravka Reicher iz Hrvatske ju je ocijenila odličnom ocijenom, te postavila na drugo mjesto u razredu mladih (od tri).

Nešto kasnije u velikom ringu imali smo priliku gledati Sooshku i njenu malu suvlasnicu Emu kako se natječu u junior handlingu.

Iako cure nisu ništa posebno vježbale za ovaj nastup, u ringu su izgledale vrlo lijepo, te su osvojile
4. mjesto.


Inyabu Sooshka Lee
razred mladih
sudac: Dubravka Reicher (HR)
odličan, II. 
  bjelovar.jpg

junior.jpgInyabu Sooshka Lee & Ema Mađar - 4.mjesto u junior handlingu


-----

31.03.2014.

Sretan prvi rođendan Inyabu "S" leglu

Želimo sretan, najsretniji prvi rođendan našem "S" leglu - Ricu, Frostyju, Djangu, Sapiju, Nini, Sashi i Sooshki.
Uživajte u svakom trenutku, u dobrim ste rukama <3
Vole vas mamica Inya, striček Luppo i vaši uzgajivači.
Pusa!!!
 
rodjendan.jpg

-----

30.03.2014.

2. memorijal Henrika Sečnika - Slovenija, Hraše

Klub sportskih i zaprežnih pasa Zagreb se po prvi put predstavio na 2. memorijalu Henrika Sečnika. Uzgajivačnica Inyabu je učestvovala sa svoja dva predstavnika, Inyom i Dexterom. Iako naši treninzi nisu bili ni upola profesionalni kao u naših susjeda Slovenaca, Inya i Dexter su osvojili zavidne rezultate.
 
Inya June of Siberian Lady je u kategoriji cani cross polar osvojila 3.mjesto s Nives Medunjanin, a naš vatreni dečko Taysa's Voyager "Dexter" je osvojio 2.mjesto u scooteringu (romobil) s Bojanom Mandić.
 
crkla.jpgponosna.jpg
3.mjesto u cani cross polar kategoriji - Inya & Nives
 
scooter.jpgscootering.jpg
2.mjesto u scooteringu - Dexter & Bojana
 
Ovim putem se zahvaljujem Društvu športnih psov Slovenije na gostoprimstvu i darovima.
Vidimo se i sljedeće godine!

-----

23.03.2014.

Trening Kluba sportskih i zaprežnih pasa Zagreb

Kao što ste možda već primjetili uz brigu o eksterijeru, zdravlju i temperamentu naših pasa, veliku pažnju posvećujemo i redovitim treninzima kako bi psi bili u što boljoj formi te što sretniji.

Od prošle godine smo ponosni članovi Kluba sportskih i zaprežnih pasa Zagreb, a trening u društvu se pokazao izuzetno motivirajućim kako za nas tako i za naše pse.

Klub se sastaje svake nedjelje u jutarnjim satima na različitim adresama u Maksimiru, Blatu, Sesvetama ili nekom drugom mijestu, ovisno o dogovoru.

Tu možete isprobati različite discipline sa svojim psima, npr. cani cross (trčanje sa psom), bikejoring (pas vuče bicikl), scootering (pas vuče romobil) i cart (psi vuku kolica). 

inde.jpg
Inya i Dex u zaprezi

Ovaj smo vikend na treningu imali posebne goste, g. Antuna Ponoša iz Kućnih Ljubimaca koji je napravio predivan prilog o Klubu, te Marka Gabuda koji je napravio preljepe slike naših pasa u radu. 
U znak zahvalnosti podarili smo mu jedu vožnju na scooteru s našim psima - mislim da mu se svidio taj način fizičke aktivnosti :-)
 ekipa.jpg

Predstavljanje Kluba sportskih i zaprežnih pasa u emisiji Kućni ljubimci možete vidjeti na ovom LINKU, a slike s treninga u našoj galeriji.

Ukoliko i vi želite postati član Kluba sportskih i zaprežnih pasa Zagreb slobodno nam se obratite na našu facebook grupu.-----

16.03.2014.

CAC & CACIB Skoplje 15 & 16.03.2014.

Odlične vijesti iz Makedonije;
Inyabu Sunday Django je postao mladi prvak Makedonije u ljepoti!!!!
Željela bih zahvaliti sucima Christian Stefanescu (RO) & Nemanji Jovanoviću (SRB) što su prepoznali Djangovu kvalitetu, te naravno njegovom vlasniku Miji Nikoliću.

jch.jpg jch1.jpg
CAC Skoplje 15.03.2014.
Inyabu Sunday Django
odličan, I., PRM, JBOB, BOB, uži krug u izboru za J.BIS
sudac: Christian Stefanescu (RO)
CAC Skoplje 16.03.2014.  
Inyabu Sunday Django
odličan, I., PRM, JBOB
sudac:
Nemanja Jovanović (SRB)


Django je prvi mladi prvak u ljepoti iz Inyabu S legla, sad nam samo preostaje čekati njegove sestrice da krenu njegovim stopama!

Bravo Django!


-----

02.03.2014.

Lov na umjetni mamac (Lure coursing) trening & licenca Zagreb 2014

Ovu nedjelju smo proveli u ugodnom društvu na treningu Lure Coursinga u organizaciji Kluba hrtova Hrvatske. Boje V FCI grupe branili su basenjiji iz uzgajivačnice Bashira i jedan sibirski haski, naša Inya June of Siberian Lady.

"Lure Coursing je humana inačica lova, mamac koji simulira trk zeca ne putuje u krug, već skreće preko kolutova (pulleya) koji su namješteni na travnatoj livadi, te tako omogućuju formiranje staze prema želji, cik-cak te što dinamičnije kako bi pas razvijao svoju spretnost i intelegenciju.

Mamac koji predstavlja "lovinu", sačinjen je od plastičnih traka".

Lure4.jpg Inya lure3.jpg
 
Inya je odradila svoj prvi Lure coursing trening bez greške. Na oduševljenje organizatora ulovila je i dobro protresla mamac na kraju, ali nakon što je shvatila da plastične trake nisu "zeko" poprilično se razočarala. Na drugom krugu treninga umjetni mamac više nije bio zanimljiv, samo je pretrčala preko njega i otišla kopati. Ostavila je Lure coursing svojim prijateljima hrtovima, ipak je ona haski, a ako lovina nije jestiva, nije niti vrijedna trčanja :-)

Na ovom linku možete pogledati video prvog Inyinog Lure Coursing treninga - VIDEO.

Inya Lure2.jpg
Inya lur1.jpg
Inya lovi umjetni mamac preko polja.
 
Ovim putem bih se htjela zahvaliti ekipi iz Kluba hrtova na ovom divnom iskustvu.

-----

23.02.2014.

Revijalna izložba Krivogastani, Prilep (Makedonija)

Inyin sin, Inyabu Sunday Django je po prvi put predstavljen u razredu mladih na revijalnoj izložbi pasa u Prilepu (Makedonija). Sudac Pance Dameski (MK) je Djangu uz odličan opis dodjelio i sljedeće titule: PRM, JBOB, BOB  te drugo mjesto u V FCI grupi (R.BOG).
 
Šećer na kraju divnog dana bila je još jedna nagrada u Best in Show programu. Django je s "crvenokosom" družicom osvojio prvo mjesto u parovima.
 
odličan, I., PRM, JBOB, BOB, R.BOG!!!
sudac: Pance Dameski (MK)

-----

16.02.2014.

Dvostruki CACIB Rijeka - 15. & 16.02.2014

Po prvi put u Hrvatskoj početak izložbene sezone otvorila je Rijeka. Dvostruki CACIB posjetili smo s mladim snagama Inyabu čopora.
Mala princeza Nina (Inyabu Shamanina), s 10.5 mjeseci, napravila je svoje prve korake u razredu mladih pasa u Rijeci gdje je dobila odličnu ocjenu oba dana.

Nina nas toliko podsjeća na Inyju, ljepota i stav sve u jednom. Imamo velike nade za našu malu zvijezdu.

Img_1737.jpg Img_1757.jpg
Inyabu Shamanina

Naš zgodni, crveni dečko Dexter (Taysa’s Voyager) je prvi dan apsolutno oduševio sutkinju iz Španjolske Carmen Navarro koja mu je dodjelila titule CAC, CACIB & BOS, te kvalifikaciju za Crufts, dok mu je sudac Štefan Šinko drugi dan uz odličnu ocijenu dodjelio titulu R.CAC

S ovim odličnim rezultatima Dexter je napravio svoj prvi korak prema međunarodnom šampionatu.

Img_1711.jpg Img_1719.jpg
Taysa's Voyager

Velike čestitke njihovim suvlasnicima obitelji Jelovac i Bojani Mandić. Hvala vam što se tako dobro brinete o njima.

-----

15.01.2014.

Taysa's Voyager "Dexter" - novi član Inyabu čopora

Taysa’s Voyager "Dexter" došao je u Hrvatsku iz Sjeverne Njemačke iz uzgajivačnice naše drage prijateljice Christine Kalmund. Prva stvar koju je ikad napravio sa svojom vlasnicom, Bojanom, je bio prelazak tri države i 1300 kilometara kako bi došao doma. Njegovo ime, Voyager (hr. putnik), mu savršeno odgovara jer on obožava putovanja i gotovo je neizvedivo izvesti ga iz auta.

Dextera smo pratili od samog početka i sudjelovali u njegovom životu. Prvo kupanje, prva ring dresura, prva izložba, pa onda Dexterove milije stvari - prvo haski druženje i prvi trening. Dexter nas je oduševio u zajedničkim treninzima i šetnjama.

Izrastao je u predivnog, srednje velikog, snažnog mužjaka odličnog pokreta i što je najvažnije za sibirskog haskija, izrazito dobrog nagona za rad. Već s 15 mjeseci je dokazao izložbeni potencijal osvojivši svoju prvu BOB titulu pored nagrađivanih pasa iz šampionskog razreda, ali on je najsretniji u zaprezi :-)

Dex1.jpg Dex5.jpg

Nekako sasvim prirodno je našao put do naših srca pa smo njega i njegovu vlasnicu, Bojanu Mandić, početkom 2014. godine s oduševljenjem primili u naš Inyabu čopor.

Više o Dexteru pogledajte na njegovoj stranici.

Dexter je slobodan za parenje s kvalitetnim ženkama!!!


-----