Inyabu Marvel "Thor"

IMG_6627.jpg IMG_6651.jpg

Inyabu Marvel "Thor" d.o.b 19.11.2015.

Iako smo oduvijek uzgajali sa psima od kojih bi naši štenci osim zdravlja, mogli nasljediti sve eksterijerne i karakterne osobine navedene u standardu sibirskih haskija, Inyabu Marvel "Thor" je prvi pas iz našeg uzgoja koji se dokazao kao dugoprugaš. Početkom 2017.godine Thor je postao i prvi polumaratonac u obitelji. Trčanje sa svojom vlasnicom Vedranom Miholić shvaća vrlo ozbiljno, a njihovi treninzi svakim danom postaju sve zahtjevniji, tako da su samo u prosincu 2017.godinesveukupno canicrossom pretrčali 170km. Uz redovite treninge, ne fali mu ni ljubavi koju mu osim najdraže gazdarice pružaju ostali ukućani, Vedranin tata, te njezini sinovi Adrian Lukas

IMG_6664.jpg

th.jpg

Inyabu Marvel "Thor"

reg.broj:
HR 10488 SH 
 
uzgajivač:
Nives Medunjanin Božičević - Inyabu kennel
 
vlasnik:
Vedrana Miholić  
oštenjena:
19.11.2015.  
spol:
mužjak  
boja dlake:
svijetlo crveno bijeli  
boja očiju:
jantarna  
visina:
58 cm  
težina:
27 kg
 
HD:
A  
uzgojna 
dozvola:


da
 


Thor-ov profil u bazi pedigrea sibirskih haskija.

Thor je slobodan za parenje s odabranim ženkama!

 

CH HR, R.BIS winner
Taysa's Voyager
Qudos Thick As a Brick AM/UKC CH
Qudos High Speed Chase
BISS/MRBIS UKC CH/AKC GR CH
Qudos Hello Clarisse
Taysa's Quiet Change Of The Wind GER Ch
Smoke'N Ash of The Midnight Sun
Taysa's Kah-Liina-Too
JCH HR
Inyabu Shamanina
GER Ch
Smoke'N Ash of The Midnight Sun
MBIS GR AUST/AM CH
Pvt Stk's Fire in the Sky
CH
Cholla of The Midnight Sun
Int.Ch, Multi Ch R.BIS winner
Inya June of Siberian Lady
CH TAI, SER
Shadetree's Hollywood Cowboy
Euro, Int.CH
Misty May of Siberian Lady

IMG_6626.jpg

FX306582.jpg Thor & Vedrana

IMG_6603.jpg
poziranje nakon 15 kilometara


Vedrana o Thoru;

Inyabu "Thor" Marvel  - trkač meka srca

Nakon 40tak godina suživota s njemačkim ovčarima, i osobnog (krivog) dojma da sam manje više spremna na sve što život sa psom donosi, u naš dom ušetao je siguran u sebe Thoronja

Danas dvije godine kasnije više ne sjećamo kako je naša kuća i obitelj funkcionirala bez njega. Kako smo se ujutro budili bez njegovog buđenja svakog ukućana na drugačiji način, bez «predpranja» suđa u perilici, bez njegove glave na nogama dok gledamo filmove ili čitamo knjige. 

Po ovom kratkom opisu čovjek bi mogao stvoriti sasvim krivi dojam o Thorovimafinitetima, jer on je zaista pas koji živi dvostruki život .. onaj unutar četri zida u kojima je najmazniji, vjerniji, umiljati psić ikad viđen i onog kad iskorači kroz vrata u kojem nema mjesta umoru nikad pa ni onda.

Na lutriji huskya misim da smo izvukli onog sa relativno slabim plijenskim nagonom, barem u odnosu na neke istaknute članove obitelji.

 U rijetkim prilikama okršaja sa mačkama, nitko nije izvukao deblji kraj , slična je situacija i sa psima, a jedine životinje koje su do sad imale krajnje nugodno iskustvo su krtice i miševi i naravno dvorište u vrijeme kada je još mogao biti sam u dvorištu...


  IMG_6599.jpg
tenisice.jpg ekspl.jpg

… naime kad je jednom shvatio da koncept ograde nije prepreka za izlazak iz istog sreći nije bilo kraja … bar za Thora… srećom u tih nekoliko situacija u kojima je otišao iz dvorišta skočio je u susjedno dvorište .. jer trava je uvijek zelenija sa druge strane ograde.

vedranauskl.jpg

No pravi Thor je ipak onaj koji tjedno istrči 40tak km i nakon svakog treninga ima ludi napadajrunners higha u kojem sumanuto od sreće skače preko namještaja i trči u krug.  I onaj koji je nakon nekoliko trka sa ljudima uspio shvatiti da nije pametno prvih par km trčati kao manijak jer onda kasnije nemaš snage, pa odmjereno i mudro prestiže jednog po jednog čovjeka, i trči taman onoliko koliko ja mogu iza njega trčati. Na dosad jedinom istrčanom polumaratonu, na Savskom nasipu i vrućini ni u jednom trenutku nije posustao. Jednako je uporan i kad svaki dan trči istu rutu.

blesavi.jpg ozbiljni.jpg

Za sve buduće vlasnike huskya vrlo je jasno što su glavna upozerenja. Husky sigurno nije pas koji će veselo trčati oko vlasnika i čekati da mu ovaj baci lopticu dok oko njega hodaju slobodne kokoši. Nije baš ni par koji će proždrviljo pojesti što god mu stavite u zdjelicu i sigurno nije pas koji će pristojno držati svoje dlake na sebi dok ga ne počešljate. No opet ta ista dlaka koja kad krene ispadati,pada i pada i pada i pada…. Je toliko mekana za maženje i što je možda važnije nevjerojatno otporna na bilo kakvo blato i nečistoću.

pseca obitelj.jpg
četveronožna obitelj; teta Sooshka, Thor & baka Inya

thordoma.jpg
mjesto za odmor
thorseta.jpg
Samoborsko gorje
obitelj.jpg
Thor & njegov čopor - Vedrana, Adrian & Lukas

Thor kao beba

malithor11.jpg

marvelglava.jpg marvelstav.jpg