Inyabu Saperlot "Sapi"

21415012_553347494996556_1740104832170620676_o.jpg

Kako bi vam što bolje približili život Inyabu Saperlota i kako bi svaki haski trebao živjeti zamolili smo Sapijevu vlasnicu, našu ambasadoricu canicrossa u Hrvatskoj, Barbaru Tukaru da nam ga opiše svojim riječima.

     
Inyabu Saperlot... Haski u svakom smislu riječi!! 

Tvrdoglav, znatiželjan, lovac na prvom mjestu, znači sve što je životinja, a nije pas, njemu je plijen..i ne to nije gruba igra kao što mnogi kažu, to je lov. Kad je pušten s povodca jedino što ga zanima su mirisi i gazdin glas njemu više ne znači ništa. On se ne boji ničega, a tako ni gazdina odsustva i u skladu s time ne libi se otići kilometrima daleko, vračajući se tek kad zadovolji svoj avanturistički, neustrašivi, znatiželjni duh. I tu opet dolazimo do karakteristike lovca tako da Sapiviše nije free runner jer gazdarica nema novaca za plaćati štetu seljacima. 

Ali iznad sveg tog neposluha kad je pušten, Sapi savršeno sluša upute kad trčimo zajedno (canicross) ili kad vozimo bicikl (bikejoring). Dok trčimo, dišemo zajedno. Ja znam njega, on zna mene. 

Obožava duge šetnje, obožava plivati, obožava se igrati sa drugim psima (onima koji se mogu nositi sa njegovom energijom i grubom haskijevskom igrom), obožava snijeg, obožava glabat kosti...

Vodim ga nekad i na utrke sa sobom. I tu bude živa atrakcija. A kad trka krene svim snagama se trudi biti prvi. Nažalost spora gazdarica ga sprječava u tome, haha. 
  sapi stoji.jpg
     

saponja.jpg

 sapitrail.jpg   

Nije proždrljiv, pomno bira što će stavit usta, on pseći keksić gricka prednjim zubima! 

Veseli se ljudima, voli skočiti i dati pusu, voli se maziti, najviše iznad repa i u preponama. Ne radi štetu po kući, i kad ostane satima sam to vrijeme provede spavajući.

Što Sapi ne ne voli? 

Hmmm, ne voli svoju dehidriranu hranu, ne voli male pse i pse koji ga se boje (osjeti njihov strah i onda ih namjerno zajebava), ne voli kad ga se dira dok spava, ne voli mačke, ne voli zavijat, na moju žalost jer mi je to preeeeslatko...

Mogla bi još puno pisat o tom psu jer je baš za proučavat. 😀 Ugl, pravi avanturist, uvijek za šetnju i trčanje, za igru. Najveća (meni i jedina) mana je ta što se apsolutno ne odaziva na poziv pa ne može slobodno trčati ali to nadoknađujemo drugim aktivnostima. 

 Eto to je Sapi, sreća!! 💗  

24623469_10156285443697662_1196874234_o.jpg

CH GER
Smoke'N Ash of The Midnight Sun
MBIS GR AUST/AM CH
Pvt Stk's Fire in the Sky
AM/BIS CAN CH
Chrisdon's Distant Thunder
CH
Pvt Stk's One And Only
CH
Cholla of The Midnight Sun
CH
Holy Smoke of The Midnight Sun
AM CH
Make'Em Cry of The Midnight Sun
Int ,SLO,HR,SER CH, JCH HR
Inya June of Siberian Lady
CH TAI, SER
Shadetree's Hollywood Cowboy
CH
Topaz Saddle Tramp
CH
Shadetree’s Here Kitty Kitty
Euro, Int.CH
Misty May of Siberian Lady
Int.CH
Kaila's Silver Bear of Zausel
Int.CH
Tricky Nicky of Siberian Lady

atnosfera.jpg

trkac.jpg

sapi lezi.jpg

Sapi 6 mjeseci star

maliljepi.jpg malilijepi1.jpg

Sapi kao beba

saperlotp2.jpg saperlot45.jpg